TuneList - Make your site Live

♥tercipta untukku♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

♥MY LOVELY GUEST♥

Wednesday, 30 March 2011

::APE YANG AKU NAK BUAT PAS KAKI AKU BAIK..::


Skang ni aku dalam proses pemulihan,,bukan pemulihan akhlak k,,pemulihan kaki,,Alhamdulillah skng ni aku dah Berjaya berjalan tanpa tongkat,tp aku jalan cam terkedek2 la..tp xperla,lama2 nnt ok la,,ape2 pon aku bersyukur sgt2,,berkat doa ngan sokongan insan2 tersayang..Ok,,sebenarnya banyak bnda yg aku dah plan ni,,pas jer aku dah boleh jalan..

   ♥ AKU NAK P AMIK MUET,,aku dah daftar MUET sebenarnya..11/4 ni aku dah stat SPEAKING,,aku rasa tym tuh aku dah boleh JALAN NGAN SEMPURNA kot,,so,xdek sebab la aku xdatang exam an..huhuhu,,jgn tym tuh kaki kesayangan aku ni wat hal udah la..tp aku cam xconfident nak naik tangga sebenarnya,,mcm mn ni???rasa nak kne soh abah ajar naik tangga ni..hahahha..

    Okey,yang kedua,,XSABAR RASANYA NAK P KELAS BALIK,,bulan 5 ni aku dah stat klas,,shot sem jer pon,,shot sem pon shot sem la..yahoo,,dah rindu giler kot nak g kelas,,NAK LEPAK NGAN BUDAK2 KELAS,MAIN BOLING NGAN DORG,,G MKN PIZZA NGAN DORG,G GIANT NGAN DORG,,JALAN KAKI RAMAI2 G KLAS..hahahaha..i miss that moment,,RINDU SGT2 KAT MEREKA..

  Okey bnda ketiga yg aku nak wat,,hahahaha..malu nak ckp..sbnrnya aku XSABAR NAK P DATING NGAN ADRUL SAFAIS..hahaha,,dah nak dkt 4 bulan kot xkuar dating..aiyaaa…nsb baik die paham,,xsabar nak wat ape yg kami slalu wat tym dating,,hahaha,,1ST,AKU G SEREMBAN CZ NAK JMPUT DIE,PASTU KAMI NAIK KTM SAMA2 G THE MINES..NAIK BOT MSUK DALAM MINES,G MAKAN MEE SIZZLING KAT FOOD COURT, G MENYUMBANGKAN SUARA KAT BILIK KAROKE,TGK WAYANG,MAIN BOLING N JALAN KAKI KE STESEN SERDANG,, hahahha,,windu sgt2 nak wat semua tuh..sabo yek sayang,,ckit jer lagi,,hahahaa

Yang ke-4,aku XSABAR NAK HANGOUT NGAN GENG ANAK HAYAM,, windu sgt kat dorg,,bulan 5 ni dorg dah stat cuti,so boleh la kalau nak hangout ngan dorg,,hahahha,,DAH LAMA XDGR SORE SUMBANG ANAK2 HAYAM,,RINDU NAK BERGOSIP NGAN DORG..rindu sgt2 la kat dorg,, SUE,WAWA,NANA,LIYA N ENOL..nnt kita kuar k,,xsbo nak jumpa korg,,windu sgt2 ngan korg..

     Yg ke-5..BULAN MEI NGAN JUN NI ADE 2 KENDURI KAWEN YG AKU PERLU G,,hahahha,,insyaallah 28 mei ni kak CT kawen,,aku mmg nak g sangat2,,walaupon nun jauh kat johor,,hahahha,,pastu 4 jun ni abg ateh ngan kak eton kawen,,so,aku nak kne g ngan keadaan yg sempurna,, CUKUPLAH ARITU AKU DAH P KENDURI KAWEN NGAN TONGKAT AKU NI,,hahahhaa,,kali ni aku akan pastikan yg aku xbawak tongkat sebagai pasangan,,aku akan bawak PAIS sebagai pasangan k,,hahahhaha

Ape2 pon pasni aku dah bebas tuk melakukan aktiviti harian aku,,I like sgt2..xsabo rasanyer..

”WAHAI KAKI,,KAMOO JGN NAK NAKAL2 LAGI K.,XMO SAKIT2..SAYA DAH BOSAN DUK UMAH LAMA2 CAMNI,,XMO NAKAL2 K,,PASNI AKU JANJI,AKU XKAN JALAN LAJU2 LG,,AKU JALAN NGAN PENUH LEMAH LEMBUT N SOPAN SANTUN K..I PROMISE!!!!”◕‿◕

♥♥KASIHCHINTASAYANG:apabila hati mula berbicara..(^_^)♥♥

Tuesday, 29 March 2011

:: si PERIGI carik TIMBA..::



lagu ni aku dedicate khas tuk pompuan2 yg suka kaco nak amik pakwe orang,,susah tol kalau ade pompuan cam ni..kalau iye pon dah desprate sangat nak berboyprenz,ko xpayah la sampai nak amik boypren orang an..xbaik tuk kesihatan taw..tuhan marah tauk..

n one more things,ko xpayah la nak jadi perigi carik timba,,n xpayah la nak wat publisiti murahan ngan letak pic yg mrepek2 an..xmalu ke letak pic ko ngan pakwe org..oh please la..kanak2 sangat..ko ngan kawan2 ko same jer..ei,,kalau ikot ati,aku nak jer sound ko,,tp kalau aku pk2 balik,xdek guna pon aku nak gadoh2 ngan ko..kalau aku layan pe'el ko tuh,,nnt aku pon jadi otak senteng cam ko gak..choooiiiiiiiiiiiii...ko tuh mmg LALAT PEROSAK tauk..

erm,,byk sebenarnya aku nk carot kat cni,,tp kang kalau mr.X baca,mmg la die akan mmbebel kat aku an,,huhuh..xpelah,,mayB ni jer caranyer aku nak luahkan ape yg aku rasa,,hahahaha..ni blog aku,so,,aku punyer suka la,,hahaa..tp aku xtulis perkataan yg carot2 pon kat sini,,blog aku ni suci k..hahahha..

AKU PUAS!!!!◕‿◕



♥♥KASIHCHINTASAYANG:apabila hati mula berbicara..(^_^)♥♥

Monday, 28 March 2011

selamat pengantin baru ABG ATEH ngan KAK YAN..◕‿◕


27 mac 2011..ari bersejarah bagi abg spupuku,,selamat pengantin baru ateh ngan kak yan..smoga berkekalan selamanya,,aminnnn..ni baru belah pompuan,,belah laki insyaallah 
4 jun 2011 nnt..ni nak kongsi la ckit gambar ngan u'olls,,ckit jer gambarnyer cz xamik lagi gambar kat pengantin baru,,

gambar mereka

muka bahagia pasangan pengantin

yg penting,,aku la yang paling cun kat sana,,cehhh,,prasan ni,,yelah,aku cun cz aku g sana BERTONGKAT ,, waalawehhhh,,sangat gagah aku,,i like..◕‿◕

selamat pengantin baru..ateh ngan kak yan

gelagat k.a.m.i..
sepupuku..

gembiranya mereka


♥♥KASIHCHINTASAYANG:apabila hati mula berbicara..(^_^)♥♥

◕‿◕ aku wanita biasa. ◕‿◕


Aku ini wanita biasa
Bisa sakit luka karena cinta
Dingin sepi kerap menyapa
Air mata jatuh lukisan raga

Kadang ku kuat setegar karang
Kadang ku rapuh lemah liar merana

Maafkan aku bila hasratku keliru
Sulut gairah jiwamu
Ku yang dosakan cinta kekasih
Maafkan aku bila hasratku keliru
Sulut gairah jiwamu
Ku yang dosakan cinta kekasih hatiku
Kekasih hatiku maafkan aku

Aku wanita biasa
Dingin sepi kerap menyapa
Air mata jatuh lukisan raga
Kadang ku kuat setegar karang
Kadang ku rapuh lemah liar merana

Maafkan aku bila hasratku keliru
Sulut gairah jiwamu
Ku yang dosakan cinta kekasih
Maafkan aku bila hasratku keliru
Sulut gairah jiwamu
Ku yang dosakan cinta kekasih
Hatiku maafkan aku ◕‿◕





♥♥KASIHCHINTASAYANG:apabila hati mula berbicara..(^_^)♥♥

Sunday, 27 March 2011

::: BAGAI PUNGGOK RINDUKAN BULAN :::


betol la la kata orang..PENANTIAN SATU PENYEKSAAN,,n apabila PENANTIAN berakhir ngan KESEDIHAN,kita kne amalkan KONSEP
  SABAR ITU SEPARUH DARI IMAN..huhuhu..amat sesuai 2 kata madah tuh ngan aku skng,,hahahha..i like..

penantian satu penyeksaan..='(

lama menanti akhirnya kesedihan yang tiba..hanya tuhan jer yg tahu betapa sedihnya hati..='(
ape2 pon,,KONSEP REDHA dan PASRAH sentiasa menjadi pegangan hidup..semua yng berlaku mesti bersebab..CKIN KNE KUAT N TABAH..
MAY ALLAH BLESS ME..



♥♥KASIHCHINTASAYANG:apabila hati mula berbicara..(^_^)♥♥

Saturday, 26 March 2011

♥ PART 2: CINTA JARAK JAUH..SERDANG NGAN SETIAWAN ♥


ktorg stat kapel 19 NOVEMBER 2006..sehari sebelum SPM kot..dah la esoknya paper arab..aku plak duk bercintan-cintun plak,,so,kesimpulannya,,spm aku pon KANTOI la an,,huhhu..tp xpelah,,aku xlah nak mnyesal sgt cz aku pon blaja main2 an,,so,TERIMA SAJORK KEPUTUSAN TUH..tp skng aku dah pandai ckit,,haha

abis jer die praktikal,,die balik kg..sedey tuh mmg sedey la an,,tp ape aku leh wat,,dah tuh keputusan die,,tym tu aku PASRAH JER LA KALAU HUBUNGAN KAMI NI XBERPANJANGAN..


mula2 kapel ngan pais,,kami xdek la seperti pasangan lain..setahun lbey kot kami wat HUBUNGAN JARAK JAUH..mula2 aku XYAKIN SANGAT LA YG KAMI AKAN BERTAHAN selama ni,,maklumlah,,cinta jarak jauh an..MMG KEPERCAYAAN DAN KESETIAAN KENE KUAT LA..pais slalu pesan kat aku yang aku kne percaya kat die..mmg betol la..cinta jarak jauh ni BYK BETUL CABARAN N DUGAANNYA.



aku ingt lagi betapa susahnya hubungan kami ni..ngan die yg xdek enset..HANYA SURAT MENJADI PENGHUBUNG ANTARA KAMI BERDUA. Dulu org MMS gambar,,yg aku POS gambar,,hahah,,Yg xleh blah,dulu an masing2 xdek nset,,so,public phone mmg menjadi kegilaan aku la..seminggu aku kumpul wet syiling,,biler agak2 wet syiling aku dah byk,,aku pon kol la die..xdekla lama mn pon leh gayut,,kumpul wt syiling RM5,tp ckp xsampai 10minit,,kuang asam punyer public phone,,


surat-surat aku tuk die..



satu yg jadi masalah aku cz tym tu die kje xmenentu.mcm2 kje die wat..JADI NELAYAN KAMPONG LA,KJE KAT BILLION LA,CAT CHALET AYAH die la..sedey mmg la seedy an biler org yg kte syg kje cam xmenentu jer,,abistuh dah die yg pilih jalan hidup die camtuh.aku leh wat ape lg??tym tuh AKU HANYA BERDOA SUPAYA SATU HARI NNT DIE DAPAT MENGUBAH NASIB HIDUP DIE SENDIRI..


okey..PART3 nnt aku nak citer tindakan drastik yg die wat smpai aku pon xterpikir yg die akan wat camtuh,,hahaha..adiosssss..luv u sayang ♥♥..



♥♥KASIHCHINTASAYANG:apabila hati mula berbicara..(^_^)♥♥

::: bile setan dah menguasai diri :::


biler orang dah buat taik kat kita,,ingt senang ke nak lupakan,,mayB aku akan ingat smpai mati kot,,mmg la org cakap sedangkan nabi maafkan ummat..tp nak wat camne,,mmg kat mulut aku cakap aku maafkan,tp kat ati ni???kalau xikhlas nak maafkan pon xguna gak kan..

skang ni ape yg aku rasa,,aku boleh jer kalau nak kawan ngan die,tp mayB dah xmacam dulu,,konsep aku skang ni..KALAU DIE ADE PON XPE..XDEK PON AKU XKISAH dah,,bukan ko sorang jer kawan aku k,,dan x luak pon kalau ilang sorg kawan,,ADE AKU KISAH!!!

kalau boleh,mmg aku xnak tgk langsung muka die dah..kalau boleh no tpon die aku nak padam,FB die aku nak block,n muka die pon aku xmo tgk dah,,tp disebabkan aku ni ade HATI PERUT lg..aku xjadik nak wat camtuh,,xbek kan nak memutuskan tali silaturrahim..

semoga satu hari nnt aku dapat memaafkan die ngan seikhlas ati aku,,mayB skng ni aku still marah die lagi..nnt insyaallah,kalau dah reda,aku sndiri p carik die k,,MAY ALLAH BLESS U n ME..

♥♥KASIHCHINTASAYANG:apabila hati mula berbicara..(^_^)♥♥

Thursday, 24 March 2011

♥ PART 1: PERKENALAN CIK CKIN NGAN EN.PAIS..♥



Xtahulah nak mula citer dari mana sebenarnya..kisah pertemuan aku dan die,,antara “CIK CKIN NGAN EN.PAIS”..antara “ABANG NGAN AYANG”..antara “SAYANG NGAN AYANG”..dan antara “AWAK DAN SAYA”..bermulalah kisah KAMI..


Kalau ikot dari sejarah CKIN NGAN PAIS,1st die jumpa aku tym cik oma kawen,,5 TAHUN LEPAS punyer citer la.tp sebenarnya aku xprasan die pon..die yg prasan aku kot,,tym tu aku ngan member aku USYA ORG LAIN sebenarnya..last2 lain lak yg sangkut..sebenarnya pais ni mulanya BUDAK PRAKTIKAL kat TEMPAT KERJA MAMA,CIK OMA NGAN C.AMAD..

mngikut ape yg makcik aku citer,die yg kaci no.phone aku kat c.pais ni..tp die siap sound si pais supaya JGN NAK KACO AKU SGT CZ AKU NGAH NAK SPM..takot kantoi lak..aku xcam pon muka die camne sebenarnya,,aku pon ngan semangatnya p umah makcik aku,SELAK ALBUM KAWEN DIE CZ NK TGK GAMBAR MAMAT NI..so,bermulalah perkenalan aku ngan die..lepas kenduri 
tuh,kami just MESEJ2 N CALLING2 JER..

tmpat pertemuan pertama aku ngan die sebenarnya kat TEMPAT FUTSAL..tym tuh 2MATA BERTEMU 2 MATA..wa ckp ngan lu,mula2 mamat ni pemalu giler kot..sangat2 pemalu..tym aku g tgk die main futsal kat bangi..aimak..pandang malu2 kot,,sipi2 jer die pandang..cehh,,konon2 malu la tuh..menyampah..biler dah balik,mula lah DUK GEDIK2 NGAN AKU,,dalam phone n msj xmalu lak.biler jumpa,,aimakk..PIJAK SEMUT PON XMATI,,hahahha..

okey2..cukup sampai cni dulu,,PART 2 NNT AKU UPDATE CITER PASAL CINTA JARAK JAUH ANTARA CKIN NGAN PAIS..


♥♥KASIHCHINTASAYANG:apabila hati mula berbicara..(^_^)♥♥

::: KENAPA GURLZ SUKA SHOPPING????WHY?? :::



xsabar nak sihat balik..byk bnda yg aku nk bli ni..nak beli kasut,,beli bag,bli baju,bli tudong.. semua bnda kalau boleh aku nak bli,,sejak2 dah berduet ni..asyik nak shopping jer kje aku,,bp byk la duet yg aku nak abiskan semata2 tuk bershopping??wanita dan shopping bagai isi ngan kuku,,bagai aur ngan tebing,,bagai ketupat ngan rendang,,adoiii..




adoii,,nafsu shopping aku dah makin menjadi2 sejak aku dah mula menceburkan diri dalam dunia SHOPPING ONLINE,,senang jer,,just view FB peniaga ONLINE,,tgk mana yg berkenan,order,,bank in wet..n barang pon sampai,,mudah an??macam mn mudahnya membeli mcm tula mudahnya duet aku kuar,,aiyaaaa..

cara aku bershopping mngalahkan mereka yg dah berkerja,,kerajaan bagi wet PTPTN soh aku blaja,yg aku lak guna wet PTPTN tuk shopping..hahaha,,ape2 pon,ade aku kisah??tu wet aku,,hak aku,,yg penting aku bukan amik wet tu free OKEY,,nnt aku bayar balik,,so,sukahatilah aku nak wat ape ngan wet aku tuh,,hahahhaa.. macam puake x mulut i??hahhahaa


si pais selalu membebel kat aku,,die soh aku kurangkan bershopping,,simpan duet,,jgn membazir,, hahahhaa.. semua yg die cakap tuh mcm masuk tinge kiri aku n kuar ikot tinge kanan aku,,hahaha..sorry la abg, dah mmg tabiat awekmu camni..so,ape leh wat,,xper,,yg penting i pkai wet i sendiri..i xkikis wet u k,,so,u don't worry..=)



aku rasa,bile aku shopping,,tu mcm terapi diri la,,ade org suka nak manjakan diri kat SPA,g mkn angin kat oversea,,aku lak??cara aku nak manjakan diri aku ngan bershopping,,shopping ni cam TERAPI DIRI tuk aku la..huhuhu,,boleh cam tuh??ade aku kisah kalau org nak larang,,inilah aku,,aku tetap aku k..


ape2 pon shopping dan pompuan mmg xleh dipisahkan,,buat kaum lelaki,,jgn sesekali halang kami kaum wanita ni dari bershopping,,kalau kami xpernah halang korg kaum adam dari menonton bola sampai pg2 buta,halang korg dari buat ape yg korg nak,,so,tolonglah jgn halang kami bershopping,,kami xkisah kalau korg nak halang kami dari wat bnda lain,,tp tolonglah JANGAN HALANG KAMI BERSHOPPING K..terimalah hakikat yg wanita mmg kaki shopping..sekian~




♥♥KASIHCHINTASAYANG:apabila hati mula berbicara..(^_^)♥♥

Tuesday, 22 March 2011

:: CINTAKAH DIA PADAKU??? ::


1] Orang yang mencintai kamu tidak pernah mampu memberikan alasan kenapa dia mencintai kamu. Yang dia tahu di hati dan matanya hanya ada kamu satu-satunya.

2] Walaupun kamu sudah memiliki teman istimewa atau kekasih, dia tidak peduli! Baginya yang penting kamu bahagia dan kamu tetap menjadi impiannya.

3] Orang yang mencintai kamu selalu menerima kamu apa adanya, di hati dan matanya kamu selalu yang tercantik walaupun mungkin kamu merasa berat badan kamu sudah bertambah.

4] Orang yang mencintai kamu selalu ingin tahu tentang apa saja yang kamu lalui sepanjang hari ini, dia ingin tahu kegiatan kamu.

5] Orang yang mencintai kamu akan mengirimkan SMS seperti ‘Selamat Pagi’,'Selamat Hari Minggu’, ‘Selamat Tidur’, ‘Take Care’, dan lain-lainlagi, walaupun kamu tidak membalas SMS-nya, kerana dengan kiriman SMS itulah dia menyatakan cintanya, menyatakan dalam cara yangberbeza,bukan “aku CINTA padamu”, tapi berselindung ayat selain kata cinta itu.

6] Jika kamu menyambut hari tahun dan kamu tidak mengundangnya ke majlis yang kamu adakan, setidak-tidaknya dia akan menelefon untuk mengucapkan selamat atau mengirim SMS.

7] Orang yang mencintai kamu akan selalu mengingat setiap kejadian yang dia lalui bersama kamu, bahkan mungkin kejadian yang kamu sendiri sudah melupakannya, kerana saat itu ialah sesuatu yang berharga untuknya.Dan saat itu, matanya pasti berkaca. kerana saat bersamamu itu tidak bisa berulang selalu.

8] Orang yang mencintai kamu selalu mengingati setiap kata-kata yang kamu ucapkan, bahkan mungkin kata-kata yang kamu sendiri lupa pernah mengungkapkannya. kerana dia menyematkan kata-kata mu di hatinya,berapa banyak kata-kata penuh harapan yang kau tuturkan padanya, dan akhirnya kau musnahkan? pasti kau lupa, tetapi bukan orang yang mencintai kamu.

9] Orang yang mencintai kamu akan belajar menggemari lagu-lagu kegemaran kamu, bahkan mungkin meminjam CD milik kamu, kerana dia ingin tahu apa kegemaran kamu - kesukaan kamu kesukaannya juga, walaupun sukar meminati kesukaan kamu, tapi akhirnya da berjaya.

10] Kalau kali terakhir kalian bertemu kamu mungkin sedang selesema, atau batuk-batuk, dia akan sentiasa mengirim SMS atau menelefon untuk bertanya keadaan kamu - kerana dia bimbangkan tentang kamu, peduli tentang kamu.

11] Jika kamu mengatakan akan menghadapi ujian, dia akan tanyakan bila ujian itu berlangsung, dan saat harinya tiba dia akan mengirimkan SMS ‘good luck’ untuk memberi semangat kepada kamu.

12] Orang yang mencintai kamu akan memberikan suatu barang miliknya yang mungkin buat kamu itu ialah sesuatu yang biasa, tetapi baginya barang itu sangat istimewa.

13] Orang yang mencintai kamu akan terdiam sesaat, ketika sedang bercakap di telefon dengan kamu, sehingga kamu menjadi bingung. Sebenarnya saat itu dia merasa sangat gugup kerana kamu telah menggegarkan dunianya.

14] Orang yang mencintai kamu selalu ingin berada dekat dengan kamu dan ingin menghabiskan hari-harinya hanya dengan kamu.

15] Jika suatu saat kamu harus pindah ke daerah lain, dia akan sentiasa memberikan nasihat agar kamu waspada dengan persekitaran yang boleh membawa pengaruh buruk kepada kamu. dan jauh dihatinya dia benar-benar takut kehilangan kamu, pernah dengar ‘jauh di mata, jauh di hati?’

16] Orang yang mencintai kamu bertindak lebih seperti saudara daripada seperti seorang kekasih.

17] Orang yang mencintai kamu sering melakukan hal-hal yang SENGAL seperti menelefon kamu 100 kali dalam masa sehari. Atau mengejutkan kamu di tengah malam dengan mengirim SMS. Sebenarnya ketika itu dia sedang memikirkan kamu.

18] Orang yang mencintai kamu kadang-kadang merindukan kamu dan melakukan hal-hal yang membuat kamu pening kepala. Namun ketika kamu mengatakan tindakannya itu membuat kamu terganggu dia akan minta maaf dan tak akan melakukannya lagi.

19] Jika kamu memintanya untuk mengajarimu sesuatu maka ia akan dgn sabar walaupun kamu mungkin orang yang terbodoh di dunia!. bahkan dia begitu gembira kerana dapat membantu kamu. dia tidak pernah mengelak dari menunaikan permintaan kamu walau sesukar mana permintaan mu.

20].Kalau kamu melihat handphone-nya maka nama kamu akan menghiasi sebahagian besar INBOX-nya. Dia masih menyimpan SMS-SMS dari kamu walaupun ia kamu kirim berbulan-bulan atau bertahun-tahun yang lalu. Dia juga menyimpan surat-surat kamu di tempat khas dan segala pemberian kamu menjadi benda-benda berharga buatnya.

21] Dan jika kamu cuba menjauhkan diri daripadanya atau memberi reaksi menolaknya, dia akan menyedarinya dan menghilang dari kehidupan kamu, walaupun hal itu membunuh hatinya.

22] Jika suatu saat kamu merindukannya dan ingin memberinya kesempatan dia akan ada menunggu kamu kerana sebenarnya dia tak pernah mencari orang lain. Dia sentiasa menunggu kamu.

23] Orang yang begitu mencintaimu, tidak pernah memaksa kamu memberinya sebab dan alasan, walaupun hatinya meronta ingin mengetahui, kerana dia tidak mahu kamu terbeban dengan karenahnya. saat kau pinta dia berlalu,dia pergi tanpa menyalahkan kamu, kerana dia benar-benar mengerti apa itu cinta.



♥♥KASIHCHINTASAYANG:apabila hati mula berbicara..(^_^)♥♥

Sunday, 20 March 2011

:: KARANGAN ARAB SAYA.. ::


هذه صادقتي. اسمه نور انيسة بنت حميدون. هي تسكن في بنتيغ سلنجور. الآن, هي تدرس في الجامعة الشمال ماليزيا في كدح في الإدراة التجارية. في السابقة, هي تدرس في المعهد الديني 
الإسلامي هولو لاغت سلنجور.

انا احب الأصدقائ. اسمه نجيحة بنت احمد. هي تعيش في باغي في سلنجور. هي تدرس في الجامعة العلوم الإسلامي ماليزيا في نيلاي في الإدراة الإتصالية. هوايته في الوقت الفراغ هي التصفح الإنترنيت.

اسمه صاديقتي هي سيتي عتيقة بنت بهارين. هي تعيش في امفغ سلنجور. الآن, هي تعمل كما 
المعلم في المعهد الديني في جوهور. هي تعلم اللغة الملايووية. انا احب الصدقائ جدا جدا.


اسمه صاديقتي هي سيتي نور شهادة بنت محمد ناصر. هي تسكن في باتو كاجه بيرق. الآن, هي تعمل لكي الكاتبة العام في شركة الغذية. وهوايته في الوقت الفراغ هي تشاهد التلفزيون. هي تخطط لتزوج في العام المستقبل.


هذه اصدقائ. اسمه نور افيقة بنت كمرالدين. وهي تسكن في كاجغ سلنجور. هي تدرس في الجامعة العلوم الإسلامية في نيلاي في الإدراة القرأن والسنة. وهوايته في الوقت الفراغ هي تقرأ الكتاب العلمية.


اسمه صاديقتي هي خيرية بنت ايوب.هي تظهر في 13 مارس 1989. وهي تدرس في مكتب فركوروان في جراس سلنجور. هي تأمل ليصير المعلم في المستقبل. وهوايته في الوقت الفراغ هي تقرأ الكتاب العلمية.


اسمه صاديقتي هي نور عشيقين بنت كاميس. وهي تظهر في 27 يناير 1989. وهي تدرس في الجامعة العلوم الإسلامية ماليزيا في الإدراة التدربية والإتصالية. وهي تسكن في سرداغ سلنجور. وهوايته في الوقت الفراغ هي تصفح الإنترنيت.


اسمه صاديقتي هي نورول حانا بنت محمد علي. هي تسكن في كلغ سلنجور. في السابقة, هي تدرس في "مسترسكيل" في هولو لاغت سلنجور. الآن, هي تعمل لكي الممرضة في المستشفى امفع فوتري. وهوايته في الوقت الفراغ هي تطبخ لأسرته.


اسمه صاديقتي هي نور عززتي بنت عمر. هي تسكن في برانغ سلنجور. وهي تدرس في الجامعة العلوم الإسلامية في الإدراة الدراسة المأكولات. وهوايته في الوقت الفراغ هي تشاهد افلام كوريا. انا اصادق مع عززتي جدا جدا.


اسمه صاديقتي هي راحيل بنت امير حمزة. وهي تسكن في باغي سلنجور. هي تظهر في 16 ديسمبر 1989.  وهي تدرس الجامعة الوطني ماليزيا.  وهوايته في الوقت الفراغ هي تطبخ لأسرته.

♥♥KASIHCHINTASAYANG:apabila hati mula berbicara..(^_^)♥♥

TIADA AKU MENGERTI...


Kau kata kau kan cinta
Tiada lain dari aku
Hinggaku terpedaya dalam arus cinta

Kini rela bersama 
Tiada pernah kau menghargai
Ku ditinggal sendiri tanpa jawapan pasti

Mengapa kau siakan cinta yang suci
Tanpa pertimbangan aku kau lupakan
Bagi kau ku tak bererti

Inikah balasan yang harus kuterima
Kasih sayang yang kucurahkan
Sayang, mengapa begini

Apa lagi yang kau cari
Tidak aku mengerti
Tegar dirimu permainkan cintaku

Takkan kulupa riwayat cinta kita
Biarpun pahit ku pasrah

Inikah balasan yang harus kuterima
Oh jangan 
Sayang, mengapa begini

Apa lagi yang kau cari
Tidak aku mengerti
Tegar dirimu permainkan cintaku
Sungguhku tak mengerti

♥♥KASIHCHINTASAYANG:apabila hati mula berbicara..(^_^)♥♥

Wednesday, 16 March 2011

17 perkara MEMBINA KELUARGA BAHAGIA..


1. KETIKA MENCARI CALON Janganlah mencari isteri, tapi carilah ibu bagi anak-anak kita Janganlah mencari suami, tapi carilah ayah bagi anak-anak kita.  

2. KETIKA MELAMAR Anda bukan sedang meminta kepada orang tua/wali si gadis, tetapi meminta kepada Allah melalui orang tua/wali si gadis.   

3. KETIKA AKAD NIKAH Anda berdua bukan menikah di hadapan penghulu,tetapi menikah di hadapan Allah  

4. KETIKA RESEPSI PERNIKAHAN Catat dan hitung semua tamu yang datang untuk mendoa'kan anda, kerana anda harus berfikir untuk mengundang mereka semua dan meminta maaf apabila anda berfikir untuk BERCERAI kerana menyia-nyiakan do'a mereka.

5. KETIKA MALAM PERTAMA Bersyukur dan bersabarlah. Anda adalah sepasang anak manusia dan bukan sepasang malaikat.

6. SELAMA MENEMPUH HIDUP BERKELUARGA Sedarilah bahawa jalan yang akan dilalui tidak melalui jalan bertabur bunga, tapi juga semak belukar yang penuh onak dan duri.

7. KETIKA BIDUK RUMAH TANGGA GOYANG Jangan saling berlepas tangan, tapi sebaliknya justeru semakin erat berpegang tangan

8. KETIKA BELUM MEMILIKI ANAK. Cintailah isteri atau suami anda 100%

9. KETIKA TELAH MEMILIKI ANAK. Jangan bagi cinta anda kepada (suami) isteri dan anak anda,tetapi cintailah isteri atau suami anda 100% dan cintai anak-anak anda masing-masing 100%.

10.KETIKA EKONOMI KELUARGA MERUDUM Yakinlah bahawa pintu rezeki akan terbuka lebar berbanding lurus dengan tingkat ketaatan suami dan isteri.

11.KETIKA EKONOMI BERKEMBANG Jangan lupa akan jasa pasangan hidup yang setia mendampingi kita semasa menderita

12.KETIKA ANDA ADALAH SUAMI Boleh bermanja-manja kepada isteri tetapi jangan lupa untuk bangkit secara bertanggung jawab apabila isteri memerlukan pertolongan Anda.

13.KETIKA ANDA ADALAH ISTERI Tetaplah berjalan dengan gemalai dan lemah lembut, tetapi selalu berhasil menyelesaikan semua pekerjaan.

14.KETIKA MENDIDIK ANAK Jangan pernah berpikir bahawa orang tua yang baik adalah orang tua yang tidak pernah marah kepada anak,kerana orang tua yang baik adalah orang tua yang jujur kepada anak ....

15.KETIKA ANAK BERMASALAH Yakinilah bahawa tidak ada seorang anakpun yang tidak mahu bekerjasama dengan orang tua, yang ada adalah anak yang merasa tidak didengar oleh orang tuanya.

16.KETIKA ADA PIL. Jangan diminum, cukuplah suami, isteri sebagai ubat.

17.KETIKA INGIN AMAN DAN HARMONIS 
 Gunakanlah formula 7 K 
1 Ketaqwaan
2 Kasih sayang
3 Kesetiaan
4 Komunikasi dialogis
5 Keterbukaan
6 Kejujuran
7 Kesabaran
♥♥KASIHCHINTASAYANG:apabila hati mula berbicara..(^_^)♥♥

Sunday, 13 March 2011

MY MR.TEDDY..


Haiii,,assalamualaikum..entry kali ni aku saje je la nak exposekan anak patung a.k.a mr.teddy aku ni..hahaha,,bagi dorg femes ckit,,tym kecik2 mama xdek lah nak blikan aku mr.teddy,,n aku pon xdek la nak layan teddy bear sangat an..dah besar gajah baru la terhegeh2 nak ber”tedy bear “ bagai..hahahaha..cam klakar lak..

1st tym aku dapat mr.teddy, mestilah org tersayang yg kasi..hahahaha,,tu 1st tym la aku mula berjinak2 ngan mr.teddy..tym tu si pais kaci aku kat KTM,,aimak,,malu giler rasanya,,dah besar gajah duk usung teddy bear,,aiyaaaa..malu giler kot tym tuh,,tp cam sweet lak,,hahahaha..THANKS ABANG..
dah buruk dah bear ni..huhuh,,nnt p dobi yek..
Teddy bear yg ke-2 lak aku dapat tym ari konvo..yelah,,selalunya tym konvo org bagi bunga..tp si pais ni bagi teddy bear lak..2 lagi,,satu kcik n satu besar,,hahahaha..sekali lagi aku usung teddy bear depan org ramai,,hahahaha..malu kot..ape2 pon THANKS ABANG..
topi tu shazana kaci..hahaa
huhuh..mr.convo
Pastu..sempena aku konvo gak,,ADIK AKU,,PYKA MUSTAFA KAMAL..bagi aku bear gak..MINI BEAR,,comey,,hahahha,,die bagi kat mines..THANKS SAYANG..

comey x??
SEMPENA BESDAY AKU YG KE 22,aku dapat 2 bear..yg pertama si HASRUL yg kasik..die kirim kat si pais..xsangka lak mamat tuh yg kasi,.,aku ingat si pais yg kasi,,nasib baik si HAS ade bagi kad wish,,kalau x,mati2 aku ingat laki aku yg kasi,,hahahahhaa..THANKS HAS..
reben siap..
Bear yg ke-2 adik PKA MUSTAPA KAMAL  yg kasi..huhuuhu,,wane putih bear tuh,,comey sangat..THANKS PKA.
luv u pka..
Kalau dikumpul2 semua bear aku,,leh wat “one happy family at home”..hahahaha..ape2 pon THANKS KEPADA MEREKA YG BAGI AKU MR,TEDDY tuh,,luv u’ollss,,MUUAAHHHH..

♥♥KASIHCHINTASAYANG:apabila hati mula berbicara..(^_^)♥♥

Saturday, 12 March 2011

KOMPUTER BARU MAMA SAYA..


selalunya dulu anak2 yg OBSES main game,,la ni..adehh..mak2 yg OBSES main game ni,,hahaha,,termasuklah MAMA saya  
PUAN RAHIMATUL SALEHA BINTI MOHD SALLEH..

ni smua gara2 adik aku la yg ajar mama main game..bile mama dah stat main game,mmg xmasak la mama..makan nasi bungkus la..hahaha,,yg xleh blah,,diesebabkan game kadang2 mama terlambat bangun,,

kesudahannya kami xdek sarapan la..minum air tea jer la..adoi,,BILE MAMA DAH GILER GAME,,KAMI YG SENGSARA.. adoyaaiii..

ni ha,mama baru bli KOMPUTER lak,,semata2 tuk main game,,sanggup tau,,entah mcm mana la nasib kami,,ade lah hari2 kami mkn nasi bungkus la kami,,xpon burger je la..hahaa..BEGINILAH NASIB DIRIKU YG MALANG OH TUHANNNN..hahahaa

komputer baru mama..


♥♥KASIHCHINTASAYANG:apabila hati mula berbicara..(^_^)♥♥

Friday, 11 March 2011

FISIOTERAPI..lawak gilerr..


kaki dan TERAPI..
macam biasa lah,,aktiviti mingguan aku,,wajib g TERAPI,,nak cepat baik la katakan,,tp semalam cam klakar giler kot life aku,,dari aku nak p smpai balik,,adoi,,kul 6.30 dah bertolak dari umah,,aimakk,,jalan sesak giler baboon wa ckp sama lu,,walaupon aku xbawak kete,,tp aku yg stresss..
jalan sesak...
disebabkan abah ade meeting,so abah soh anak buah die,KOPERAL KHAIRUL yg hantar aku g hospital..yg xleh blahnyer,,mamat tuh dah la baru mai KL,n dan2 plak kami cam nak sesat la..dah la aku pon xtaw jalan an,,masing2 blur,,hahahah..tp nasib baik smpai gak kat HOSPITAL TUNKU MIZAN.,,alhamdulillah..
hospitalku,,umah keduaku,,
bile dah smpai tuh,aku pon naik la p lobi utama,,tup2 kat sne cam sesak cz ade menteri nak mai..aku mula nak mnggelabah cz xtaw nak ikot jalan mana..last2 ade la koperal tuh bawak aku g jabatan REHAB..naik wild chair bagai..segan aku..YELAH..AKU DAH BOLEH JALAN OKEY,,XPAYAH LA NAK B'WILDCHAIR bagai..
saya xperlukan die lagi,,hahaha
hahhaha..arini yg xleh blahnya,terapi aku sangat extreme..tp ape2 hal pon sebelum mulakan terapi,dorg sejukkan kaki aku ngan ais..
kaki ku dibalut ngan ais..

dalam ni la die letak ais..
btw THANKS TO ADIK SALAHUDDIN yg menterapikan kaki aku ni..abis die panggil doc PIOR BANGLA okey tuk kerjakan kaki aku,,aimak,,,doktor tu ajar aku berdiri guna 2 kaki,berjalan guna satu tongkat,berjalan tanpa tongkat n yg xleh blah die soh aku JENGKET kaki,,seriau rasanya,,maklumlah,slama ni aku bergantung ngan tongkat an,,tp doc tuh ckp "u can do it"..hahahhaa..budak tuh ckp lg 2 kali terapi aku dah boleh jalan,,hahahahh,,yahooooooooooo,,awal dari ape yg aku sangkakan,,i like..
wajah kegembiraan dah taw leh jalan..
ape2 pon yg penting tongkat sakti aku sgt berjasa kat aku selama ni,,i love u la tongkat,,hahahhaa
tongkatku,,kawan baikku..


♥♥KASIHCHINTASAYANG:apabila hati mula berbicara..(^_^)♥♥

Wednesday, 9 March 2011

PE'EL AHLI CADBURY CREW YG KORG PERLU TAHU!!!


Hai u’olls,,disebabkan aku dah berjanji ngan NORIZZATI OMAR a.k.a OHM nak tulis pasal die dalam blog aku,,so kali ni aku nak tulis la serba sikit gelagat ataupon perangai2 ahli CADBURY CREW..ingt aku nk tulis psl ko sorg ohm,tp nnt ahli Cadbury yang lain nak aku wat bnda yg sama,mmg naye aku,,KORG INGT AKU BUAT BLOG NI TUK TULIS PSL KORG JER LA..hahahh,,sentap mak nak!!!ok2,,aku nk stst mngutuk ni,,hahahhaa,,eh,silap2,,bukan mngutuk,,nak bgtaw jer kerenah2 ahli Cadbury ni..ni bagi pendapat aku jer la yek kwn2..ok2,,kita mula satu persatu..

zarynie.. 
Mula2,,kita cakap psl zarynie,,atau nama sebenar die ZARYNIE AMEERA MOHD TAP..die ni roommate aku dulu,,3 tahun berturut2 aku satu bilik ngan die,,so,ckit sebanyak aku taw la perangai die,,die ni orgnyer suka gelak,,pastu an,die suka bahasakan diri die “org”,,tym dulu2 bnda tuh cam klaka kot,,tp skng,aku pond ah guna “perkataan” tu sebagai kata ganti diri,,dulu,kami ni selalu tdow sekatil..maklumlah,22 pnakut an,,so,asal mlm jer,,die crik aku,aku carik die,,hahahha..satu jer yg klaka psl zarynie ni,,die ni cacat ckit,,nk taw npe??cz die xleh diri ngan stabil atas tilam,,hahah,,aku pon xtaw la nape,,mayB cz kaki die kcik sgt kot,,xmmpu nk mnmpung badan die,,hahaha,,jgn marah ye sayam,,hahaa,,tamat jer form 3,die pon pindah p sekolah teknik..gugurnya sorg ahli CADBURY..=(

cheyah..
Okey,,mangsa yg kedua ialah cheyah a.k.a NUR KHAIRIYAH AYOB<btol ke aku eja ni>??aku knl die dari sip ka la,,spe PKA?A?nnt aku knlkan kat korg,,hahaha,,CHEYAH ni orgnyer cool jer,,aku rasa die xdek prangai pelik kot,,hahahah,,tp yg paling aku ingt tntang YAH tym kami sepakat duk nak knekan die ngan di ILYAS,,geng,,korg ingat lagi x si ILYAS,,hahahha..ampoon yah,,kami just nak main2 jer,,die punyer la mgamuk,,hahhaha,,tym tuh rasa nak terbalik dunia,,tp kjap jer marahnyer,,pastu die dah okey dah,,hahhaha..yah pon cam zarynie,,tamat jer  form 3,die pon pindah g sekolah teknik,,gugrlah lagi satu ahli CADBURY..=(

tyka..
Okey,,seterusnya..TYKA atau nama sebenar SITI  ATIQAH BAHARIN..<kalau salah eja mintak ampon>..tyka ni boleh orgnyer low profile jer,walaupon die leh dikatakan loaded gak la,,tp die g skolah pakai sakai2 jer,,walaupon sakai2,,die ttp cun,,yelah,org cun,,pkai tudung senget pon ttp cun,,hahahha,,yg paling aku suka ngan tyka ni gaya die gelak,,cam klakar jer,,susah nk terangkan cmne cara die gelak,,korg try la dgr sndiri,,hahahhaa,,die nil eh dikategorikan sebagai kawan2 aku yg paling cemerlang la,,cz wat ms skng die blaja lg up dari kami,,die skng ade kat UTM amik MASTER k,,laju tul minah ni blaja,,tyka pon sama gak,,tamat jer form 3,die trus brpindah g MRSM..dah gugur 3 org ahli CADBURY=(

hana..
Adoi,,ramai lagi ni,,aiyaaa..okey..now,,let’s talk about HANA a.k.a NURUL HANA MOHD ALI..hana ni minah jawa klu korg nak taw..JAWA TOTOK gituh..hana ni boleh la nk di katakan sebagai minah brutal la,,cuba korg tgk tgn die,,cam jantan tuh,,sekali hayun,,mau berpinar pale korg,,hahhaha..dulu die ni ramai peminat,,kjap wanjali,kejap meon,kjap apis matnor..eh btol ker??tp skng si TINANO la buah ati die..hahhaa..tp hana ni sempoi jer..xsusah nak rapat ngan die,,n kalau korg nak taw,,hana ni pnh kne buang asrama tau,,nsb baik die merayu,,leh masuk balik,,kalau x,,mau hana ni mmpus nak umlang alik dari klang ke LANGAt,, aiyaaa..lagi satu,hana ni die suka bawak coklat untuk kami,,coklat REJECT camtuh la,,tp walaupun reject..ttp mnjadi makann kegemaran kami ber11..eh,tym tuh 11 org lg la,,tym tuh xdek ahli baru lagi,,hahaha,,hana pon cam kawn2 aku ka tats,abis jer form 3..hana pindah p sekolah menengah biasa kot,,SEDEY mak nak,,=(

huda,,si cun..
Hahhaha,,skng nk ckp PASAL MINAH PALING OTAI DALAM CADBURY..NUR HUDA ABDUL RAHMAN a.k.a HUDA..adoi,,masalah minah ni,,aku pnh gadoh ngan die kot pasl tmpat PREP,,last2 minah nil eh plak jadi geng aku,,aiyaaaa..peik tul,,mayB dari gadoh tu terjalinnya KASIH SAYANG,,hahhaha..koya jer ayat..lg satu,,aku pnh gado ngan die gak,,psl SEKUPANG jer,,aiyaa,,lawak giler kot..huda ni an,satu jer yg kami takot ngan minah ni,,emosi die ni xbrapa nak stabil,,cuba korg bayangkan,,ngan elok2 bergelak2 sakan ni,,tetiba die trus berubah jadi BAD MOOD,,aiyaaaa.. MATILAHHHH,, TAKOOTTNYERRR,. hahhaa..yg lagi kelakarnye ngan huda ni,,dulu kami ni duk sebok pkai sabun daia la,,breeze la tuk basuh baju,,yg die plak??TETAP NGAN SABUN  KAYU die,,aiyaaa..satu kotak leh tahan 1 bulan kot,,hahahhaha,,adoi,,lawak kot ngan HUDA ni,,mmg mcm2 hal die ni,,tp ape2 pon die sempoii,,,die pon sama seperti hana,zarynie,tyka n yah,,abis jer form 3,die g msuk sekolah ungku hussin,,hilang lagi ahli CADBURY..=(

ail..
Okey2,,mangsa kita kali ni AIL atau nama diberi RAHIL BINTI AMIR HAMZAH,,nama ayah lagi panjang dari nama anak,,hahaha,,si ail ni aku mmg tabik spring la ngan die,,cz otk die ni sgAP cekap subjek MATH n ADD MATH,,aiyaaa,,aku xtaw la,,camne otak die leh masuk ngan sbjek math,,math aku boleh blah la lagi,,ADD MATH yg aku xlalu tuh,aiyaa,,ail ni sebenarnya EXCO DISIPLIN,,tp sbnrnya die xbrapa nk DISIPLIN la kan,,hahaha,,die HANTU gak cam kami,,hahaa..aku xtaw la nape WARDEN KAT SAM10 leh amik die jadi exco,,klu exco makan ke,sukan ke,,leh la trima,,ni DISPLIN,,awat xamik die jadi KETUA ASRAMA jer,,hahahha..die ni otai la gak,,nama je exco,,HANSET xlepas dari tgn,,maklumlah,,dulu die ade buah ati kat skolah,,hahahaa,,nak xnak,,nset knela ade kat tgn kan,,hahahha,,yg lagi xleh blah,,tym checking jer,,die la pnyelamat kami,,as lade checking je die gtaw kami,,hahahha,,mmg selamat nset2 kami,,cakap psl enset,,enset minah ni pnh jatuh dalam LUBANG JAMBAN beb,,si ohm la punyer pasal,,hahah,,nsb baik la nset 3310,,yg baling hanjeng xmati tuh,,selamat nset die,,yg lawaknyer,,OHM semangat g KOREK LOBANG JAMBAN,,eeeuuuwww.. hahaa..pnjang lak kisah si ail ni,,hahahaa..dah,,STOOPPPPPP..

ohmm..
Seterusnya kita cakap psl OHM a.k.a NURIZZATI OMAR.asl nama die OHM??ni semua KAK YANI la punyer idea..OHM stnd 4 OMAR,,hahaha,,nama bapak die gak yg laku,,hahaha,,kesinambungan dari citer korek jamban td,,ohm ni mmg lawak la..mmg semangat die selamatkan enset ail,,nsb baik die xsnpat nak lepas hajat..kalau x,,hahahaha,,ohm nip on satuu,,ko g sorok kat tuuutttttttt tu asal,,hahahha,,kan dah jatuh,,n tgn ko gak yg terkorban,,hahaa..dah,,tutup psl JAMBAN ni,,ohm ni orgnyer LAMPI ckit,,hahaha,,jgn marah,,ape2 perkara pon,,mesti die la org yg paling last tauk,,kdg2 mngamuk gak die ngan kami,,hahaha,,nak wat cmne,,dah nsb ko la ohm,,ni ha,,yg paling bestnyer,,ohm ni die suka tdow bawah ketiak aku,,ntah la,,mayb wangi sangat kot ketiak aku,,smpai die wajib la tdow kt bawah ketiak aku,,asl aku bangun tdow jer,,mesti pot die bwh ketiak aku,,aku taw,,skng die mesti rindu bau ketiak aku,,hahahaha,,apa2 pon,,ko mmg sempoi la ohm,,I like,,hahaa

pyka..
Nextttttt,,pyka atau nama diberi SITI AFIQAH KAMARUDDIN..gadis yg takot ngan serangga perosak,,hahaaa,kalau korg nak taw,,habit sip ka ni,,tym tdow mesti ade 2 perkara wajib yg die akan wat,,1st: peluk buku SEJARAH,,yg 2nd: tutup telinga ngan bantal busuk die,,alsan die,,die takot serangga2 kecik masuk lobang tinge die,,aiyaaa,,ape punyer pesyen la ko ni pka,,hahahaha..mcm2 hal..ha,yg mnariknya ngan pka ni,,die ni selalu jadi org tengah bagi mereka yg sedang bertelangah,,disebabkan die ni neutral..die mmg sesuai la jadi insan atas pagar,,n lagi satu,,kalau aku nak p tandas mlm2,,org yg slalu jadi mangsa aku,,ialah pka,,cz dlm byk2 kawan aku,,die la yg paling senang nak dikejut,,yg lain,,HAMPEH!!thanks pka,,hahahaha,satu jer tabiat buruk si pka,kalau kuar ngan die,,tgn die msti xleh duk diam,,asyik nk btolkan tdong die jer,,pegi pesyen tdong lain,,balik nnt lain plakk,,aiyaaa,,pelik tauk,,hahaha,,jgn marah..

gha..
Adoii,,lg 3 org lagi,,IDEA..IDEA,,ha,GHA a.ka NAJIHAH ahmad..budak paling pendek dalam group kami,,pendek2 pon comey k,,hahahaa..gha ni la org yg paling susah kami nak tgk die nagis,,aiyaa,,hati kering tul minah ni,,selama aku kawan ngan die,pnh skali je aku tgk die nagis,,tym kami gadoh ngan dak laki,,die nagis bukan sebab sedey,,tp sebab geram kot,,hahaha,,die ni mmg susah nak nagis,,TP DIE SLALU BUAT AKU NANGIS,,aiyaaa..korg ingat x,,tym die kapel ngan ADEK JALIL,,amboi,,muka die berseri2,,org bahagia la katakan,,tym tuh kolah raga,,ko la jantung,,hahahhaa,,ha,ckp psl tdow,,gha ni ade gaya tdow yg pelik,,die ni jenis tdow static,,gaya die tdow cam mayat..tdow berpeluk bantal biru die tuh,,camtuh la gayanya sampai pagi,,hahahaha,,mmg saving tempat tdow k..hahahaha..aku kalau dapat borak ngan gha ni,,3 jam pon xcukup,,ade je bnda yg nk diboraknyer,,tym aku ade tpon umah dulu,,klu aku boring,,die lah yg aku carik,,walaupon die slalu wat aku taching kan,,hahahaha..satu kelebihan gha ni,,die ni pndai jaga baju die dari xkedut taw,,ade,,die mmg jarang la gosok baju,,baju die licin jer,,klu tdong lg xpayh citer la..jgn harap korg dapat pgg tdong die cz die jaga btol tdong die taw,,hahahaha..eh,,udah2,,ade lg 2 org yg aku nak kutuk ni,,hahaha

esah..
Ni kawan aku yg palinggggggggggggg berkepit jer ngan aku,,hahahaha,,ESAH,,a.ka NOR ANISAH HAMIDON..dulu tym sekolah,,org slalu tertukar nama aku ngan esah,,mayB tym tu kami sama saiz,,so kami dah mcm kembar la,,org sllau ingt kami ni adik beradik,,hahahaa..esah ni,,ade habit buruk kalau korg nak taw,,setiap aria had jer,,tym minggu balik kmpung,,die ni suka kentot taw,,yg bagusnyer,,sebelum kntut die bagi hint dulu,,xdek la kami terkejut an.,lg satu,,esah ngan jamban bagai aur ngan tebing,,asal pagi jer,,mesti muka die laa kat jamban,,bontot expired tul,,hahahha..die ngan gha sama lah,,hahahhaa..esah ni die rajen ckit,,kalau die dpt mghapal,,adoi,,aku yg stress,,bukan ape,,die rajen giler la,,kdg2 aku yg xdek mood nak blaja ni,,trus jadi ade mood,,ape2 pon..best kwn ngan die ni,,skng ni plak,,klu sehari xmsj ngan die mmg xsah la..ari2 nama die msti naik kat enset aku,,semak tauk,,hahaha,,xdek la,,guraw2 jer,,byk sebenarnya rahsia aku yg aku kongsi ngan die,,thanks sah cz sudi jadi pendengar yg setia,,=)

odahhhh..
Dan yg last sekali,,ahli kump kami yg baru,,ODAH a.k.a CT NUR SHAHADAH,,pembekal keropok roda,,hahahaha..odah ni dulu ade geng lain,,ntah mcm mn ntah,,tetiba die leh jadi ahli group kami,,odah ni la satu2nyer kump dalam group kami yg amat berjimat bermat,,buktinya,,setiap kali die beli shampoo or sabun mandi,,die mesti letak air dulu,,kalau kita pakai shmpoo sebulan,,die leh pkai smpai 2 bulan taw,,hahahha,,lg satu,,odah ni mmg rabun tahap dewa la,,cuba amik spek die,,mesti die xleh hidup punyer,,menggau la die carik spek die,,hahahaha..tp ape2 pon die ni klaakar kot,,mcm2 peel la minah ni,,hahahaha,,kdg2 sakit perut ngan minah ni,,ha,lupa nak gtaw,,korg xdgr die sendawa..aimakkkkkkk,,cam jantan,,adoi,,odah2,,ape2 pon,,skng die dah slamat jadi tunangan org,,hahahhaha,,may ALLAH bless u’olsss..


Akhirnya…..abis sudah 11 org org,,adeh,,berkulat pale aku nk pk pasal korg..ni semua OHM punyer pasal..hahhaha..ape2 pon,,thanks u’ollssss cz sudi menceriakan hari2 aku tym kat sekolah,,sory k kalau ade terkutuk korg,,hahahha,,ni just tuk kita imbas kembali jer knangan tym sekolah,,miss n luv U’ollsss so MUCHH!!!MMMUUAAAHHH..=)


♥♥KASIHCHINTASAYANG:apabila hati mula berbicara..(^_^)♥♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...