TuneList - Make your site Live

♥tercipta untukku♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

♥MY LOVELY GUEST♥

Saturday, 30 April 2011

BEN ASHAARI GEGAR BLOGGER BARU



assalamualaikum n selamat petang..

ni 1st tym nak join segmen ABG BEN..klu ade sape2 nak join,,leh KLIK SINI..macam menarik jer,,

saya blogger baru,,ala2 baby blogger gituh,,blog ni macam open diary la,,blog ni xberat sangat just citer pasal aktiviti seharian saye jer,,pasal kengkawan,ade pendapat ckit2,study n of course ade la pasal kisa-h percintaan saya dan die,,saya cuba nak perbaiki gaya penulisan saya,,maklumlah,,budak baru blaja,,adiosss..

♥♥KASIHCHINTASAYANG:apabila hati mula berbicara..(^_^)♥♥

::: WHY I CREATE THIS BLOG???WHY,WHY,WHY??? :::


mulakan pagi anda dengan senyuman,,=)
moning u'ollsss,,ok fine,,mat salleh gituh,,xreti nk bagi salam ke cik ckin???senget.. ASSALAMUALAIKUM.. wah,pagi2 lagi aku dah nak merepek dah nk kat blog aku ni..kenyang giler smlm dapat mkn chicken combo kat kedai ape ntah nama die,,chicken combo tu gabungan daging kambing ngan ayam,,walawehhhh,,sedap giler,,eh,,aku nk ckp bnda lain sbnrnyer..

ni point sebenarnyer aku nk ckp pasal nape why i create this blog???speaking dowh!!!
  • sebenarnyer mula2 aku tulis blog ni saje jer..nak suka2,,aku tgk semua org ade blog an,,so,aku pon cuba lah menceburkan diri dalam dunia per"blog" an..konon2 nyer xmo di kata buta IT la kononnyer.. hahaha.. orang ade friendster,aku pon nak wat gak,,akhirnyer aku tutup dah FS cz bnda tu cam dah lapok an,,pastu org bukak TAGGED,aku pon wat gak,,tp kjap jer,,mayB cznnot go la aku ngan TAGGED tuh,,xdek pape pon..pastu aku join MUKA BUKU..facebook laaa..hahaha..nten tweeter n last skali BLOG..ha,,3 tu jer la yg aku aktiff skng,,
  • blog aku ni boleh dianggap sebagai baby lagi la..cz aku baru bukak bulan 3 aritu,,so far skng ni aku aktiff lagi la..mayB aku boring an duk umah,,so,kjenyer nak menaip jer,,tgk la biler aku dah stat blaja,,aku update ke x blog aku ni??hahahaa..selalunya aku update pasal aktiviti seharian aku,,aku x expect la org akan baca blog aku ni,,aku pon xtulis tuk org,,aku just tulis tuk diri aku jer,,kirenyer ni mcm open diary la..
  • dlm blog ni sbnrnyer macam-macam aku citer dalam ni,,pasal kawan-kawan,family,cinta ku bersama die,,cheewahh,, kadang2 aku ade gak la masukkan lagu2,,bile aku post lagu2 tuh,tu maksudnyer aku dah xdek idea nak tulis apo,,hahahaa..konon2nyer langkah keselamatan la..pastu aku suka penuhkan blog aku ni ngan gambar2,,walauponnnn...hahhahaa..shuuuttttttttttttttttt..
  • kadang aku teringin rasanyer nak memaki org dalam blog aku ni,,aiyaaaaaaaa..yela,sbg manusia,xkan la aku ni nak berlagak cool jer an,,wanita tabah la atenyer..kdg2 aku pon ade gak perasaan nk marah, sebal, geram,meluat..tp kang klu aku lebey2 kat blog ni an,nnt kang en.sapais marah,,bagi die aku ni wanita yg sopan???kaedahnyer sopan ker???cehhhhhhh,,die xtaw prangai bakal bini die ni cam mane,,hahahha..klu dah marah,mmg lupa daratan la an,,ko letak la KFC ke MC'D ke PIZZA ke kat depan aku ni,,klu dah marah tuh,,aku dah xheran dah bnda tuh,,hahaha
  • lastly hope blog ni bertahan lama la yek,,saya budak baru blaja,,mayB blog ni nmpak cam baboon an,,tp biasa la..mula2 menceburkan diri an,,mn ade yg terus pndai,,hahahaha,,tapi akan ku perbaiki dari hari ke hari k..n di ingatkan,,ini blog aku,,so aku punyer suka lah nak tulis ape dalam blog aku ni,,aku xheran pon ape korg nk cakap an,,hahaa..eh,tetiba teremo pulak dah,,hahah

okeylah,,ikan tongkol ngan ikan terubuk dah tggu aku kat dapur,,akan ku kerjakan mreka arini..menu arini masak kari ikan tongkol ngan ikan terubuk bakar,,wish me all the best,,hahahaha..daaaa~

pais @thailand.atenyer laki aku ni buang tabiat kot,,nak kate die comey la tuh??
pose baik punyer,,hahaha,,aksi apolah yg die cuba nak lakukan ni,,hahaha




♥♥KASIHCHINTASAYANG:apabila hati mula berbicara..(^_^)♥♥

Friday, 29 April 2011

:: gedik santai di pagi jumaat ::


aniayo sayo..<betol kah aku eja>..pagi2 lg hencik BOYFREN dah wat aku senyum sorg2,,aiyaaaa..giler aku dibuatnyer,,,thanks sayang cz sudi ceriakan ari2 ayang pas semalaman ayang moody jer,,hahahhaa..korg tgk la klu dua2 dah msuk air,huhuhuh..ni hasil kami berchatting kt FACEBOOK..

En.Pais:la ade kew..ingatkan 0ff9 td..hahhahaha
Cik Ckin:senget,,ade la..i on9 dari pg td tauk..
En.Pais:hahahhahaha..senget tang mana..bru nk kutuk2 skit td..hehehehehhe
Cik Ckin:choiii,,brani la nk mgutuk2 i kat FB i,,kang i block u tauk,,
En.Pais:hahahahhaha..lg snang ati i..hahhahahaha
Cik Ckin:kuang ajaqqqqqqqqqqqqqq..tumbok kang!!!!klu i block u,i pastikan u punyer FB dah i delete k..
En.Pais:hahahhahahaha..gurau je.hahahhahaha.bleh kew..try la klu bleh..hahahahha..
Cik Ckin:hahahhaa,,nak ke soh i delete kan FB u???
En.Pais:bleh kew..hahahaha
Cik Ckin:boleh la klu u nak..hahaha
En.Pais:hahhahahaha..mslhnye xbleh la..hahahhahah
Cik Ckin:hahahhaa,,tula..boleh delete kjap jer la..lpas 3 bulan xaktif baru leh delete terus
En.pais:hahahhahaha..owh yeah..
Cik ckin:klu abg delete Fb,xleh la abg nk berjudi lg,,hahaha
En.Pais:hahahhahaha..tu la pasal..nti i bosan la..
Cik Ckin:hahahhaa,,tau xpo,,klu u main bnda tuh,u leh la release tension..tp kaedahnyer,main tuh pon u tension gak,,cz asyik kalah jer,,hahaaa
En.Pais:hahahahhaha..tp ade la jgak aktiviti..
Cik Ckin:tp kalah...aiyaaaaaaaaaa..wat malu jer..asyik2 muflis
En.Pais:ala bkan org taw pon..hahhaha
Cik Ckin:xtaw aponyer,,klu abg dah tulis kat wall abg yg abg asyik klah jer,,hahaiha
En.Pais:haahahahah..owh btol jgak yerk..
Cik Ckin:lain kali,,klu kalah senyap2 jer,,i merangkap awek u ni pon malu taw klu u kalah..hahaha klu mennag baru la abg kecoh kat wall..bangga ckit i..
En.Pais:hahahahha..i xbangga pon,bkan dpat dwet btol2..hahahaha
Cik Ckin:hahahha,,xdeklah,,sekurg2 nyer u pandai berjudi,,hahahaa..ya allah,,berdosa tauk..
En.Pais:hahahhaha..kt game sajork..

klu kami dah mula ngarut mmg beginilah keadaanyer..mamat ni pon layankan ajo,,die dah tau dah tebiat aweks die ni,,hahaha,,

ni ngah tunggu si taqeem kompomkan nak p jusco setiawangsa ke x..nak g tgk kawan die rasanyer,,si RAQIB budak AF tu rasanyer,,ngah boring2 an,,best gak klu dpt kuar,,mn tau leh tarik satu baju nk pkai g picnic,,hahahaa


♥♥KASIHCHINTASAYANG:apabila hati mula berbicara..(^_^)♥♥

::: madah kasih sayang.. :::


kita selalu meminta dariya agar disemai bunga yang indah dalam hati kita, kita juga berharap agar diberi rama-rama yang cantik sebagai peneman kita. tp sayang,die hanya semaikan pokok kaktus yang berduri dan seekor ulat yang berbau.kita kecewa tapi kita xsedar,rupa-rupanya pokok kaktus itu mengeluarkan bunga yang lebih indah dari apa yang kita harapkan.dan ulat yang berbau menjadi seekor rama-rama yang jauh lebey cantik dari ape yg kita harapkan.


♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

walaupon ia kakatus berduri ,ia bukan duri yang mencederakan.tapi duri itu adalah untuk menjaga kita untuk melindungi kita.dan walaupon ulat itu berbau tetapi ia sentiasa berubah untuk menjadi yang lebey baik diantara yang terbaik.sehingalah ia menjadi rama-rama yang terlalu cantik dan lebey harum dari yang lainnya.



♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

hargai kaktus itu sementara ia masih ade air didalamnyer untuk menghasilkan bunga..dan hargailah rama-rama sebelum ia pergi buat selamanyer..

♥♥KASIHCHINTASAYANG:apabila hati mula berbicara..(^_^)♥♥

Thursday, 28 April 2011

:: BILER BUBUR JAGUNG BERTUKAR JADI AIR JAGUNG ::


biler xreti masak an,,camnilah jadinyer,,nak buat bubur jagung,tp lain lak yg jadik,,hahaha..
atenyer smlm bajet nk watkan bubur jagung tuk mama la konon2nyer,,mama puasa ganti an,,oppsss..smngat ni aku nak wat ni,,1st tym la nak wat kaedahnyer,,

mama just gtaw bahan2 nak wat jer,,mama ckp jagung tuh hiris2 n rebus,pastu masuk tantan santan,gula,gula merah,air rebusan jagung jgn buang,daun pandan ngan ckit garam..mama cakap tuh jer..

aku pon,,trus la bersilat kat dapur,,tong tang tong tang aku kat dapur,,pastu biasa lah org x brapa pandai masak an,,santan nyer ade sikit jer,,tp aku g tambah air byk2,,bajet nk bg berkuah gituh,,last2 trus banjir trus,,nak tmbah santan lagi,stok bekalan santaln dah abis,,hahahaa,,

aku pon dah blurr,,xtaw nk wat apo,,aku tny si pais,die leh ckp letak tepung lak,,die ingt nk wat puding jagung kah??hahahaha..aku pon g la godek2 kat dlm freeze tuh,,tetiba aku nmpak susu cair..dengan menggunakan akal yg waras,aku pon g la letak susu cair tuh,,dengan harapan boleh jadi pekat ckit la..

otw nk repair bubur..hahahaa

and xsangka,,idea aku tu leh pkai,,hahahaha,,MENJADI KOT idea aku tuh,,hahahha,,syabas la ckit,,xsia2 ko blaja tggi2,,bergeliga gak otak ko,,hahahaha..mula2 aku ingt nak wat air jagung jer bubur tuh,,tp nasib baik keadaan dapat diselamatkan,,hahahha..AKHIRNYA BUBUR JAGUNG AKU MENJADI GAK!!!!PERCUBAAN YG MEMBERANGSANGKAN..I LIKE!!!

lastly,,mama berjaya gak nk bukak pose ngan bubur jagung,,harap2 xdek la yg kne cirit birit yek.,hahahha,,takootnyerrrrrrrrrrrrr...



♥♥KASIHCHINTASAYANG:apabila hati mula berbicara..(^_^)♥♥

Wednesday, 27 April 2011

::: my life is so unpredictable :::


Tak Pernah Aku Membayangkannya
Bila Insan Sedang Patah Hati
Kali Ini Ku Rasakan Sesungguhnya
Siang Hariku Bagaikan Malam
Pelangipun Berwarnakan Kelam
Inikah Yang Dinamakan Patah Hati
Tak Ingin Kujalani Cinta Yang Begini
Yang Kutahu Cinta Itu Indah
Tak Ingin Kurasakan Jiwa Yang Tak Tenang
Ku mau Kau Tetap Disisiku
Dan Tak Ingin Kurasakan Jiwa Yang Tak Tenang
Ku mau Kau Tetap Disisiku



♥♥KASIHCHINTASAYANG:apabila hati mula berbicara..(^_^)♥♥

Tuesday, 26 April 2011

:: memborong di JUSCO ::


memang dah jadik tugas aku tuk ikot mama ngan abah g bli barang dapor,,hahahha,,tp sejak 3 bulan lepas aku mcm xdpt nk ikot la an,,sebab kaki aku yg xbrapa nk elok,,aku mcm xdapat nk ikot la an,,tp skng aku dah sihat,kira cam nk balas dendam la ni..punyer la smngt aku siap,,padahal nak p bli barang dapor je pon,,hahaha..

makin berisi lak sejak2 duk umah ni,,aiyaaaaaaa..
bukan ape,aku suka ikot mama ngan abah g bli barang dapor cz aku nak la blaja ckit2 cara nk uruskan umah an,,maklumlah,,dah dewasa ni,,mcm2 aku nak kne blaja an..xlama lagi nk jadi bini org dah,,so,aku mesti blaja hal2 berkaitan ngan umah tgga an..cehhhh..

ade gaya nak jadi bini org x??hahaha
pastu biler aku ikot mama ngan abah,aku dapat la amik jer ape yg aku suka,,yg xleh blah,abah slalu ckp klu aku ikot jer,,mesti nak dekat RM500 abah nk kne bayar,,padahal aku rasa aku amik barang ckit jer,,aiyaaaaaaaaaaaa..hahaha

tgklah kami berbelanja,,hahaha
makann tuk sebulan..
ha,,abis bli barang2 dapor,,aku sempat la tarik pin tdong yg comey2,,leh la aku melaram sakan pas ni an,,hahaha,,i like,,tengoklah koleksi i..xla comey mn pon,,tp dah tu jer yg ade,,aku grab jer la..hahhaa




xtaw nk update ape kt blog ni,,so,aku pon mngarut jer la psl xtvt seharian aku ni ha,,hahaha,,eh jap,just nk gtaw,,aku hepy sangat2 arini,,xtaw nape,,hahaa..rasa cam nk terjun dlm swimming pool,,hahahaa..
I LOVE U ADRUL SAFAIS,,sangat3..



♥♥KASIHCHINTASAYANG:apabila hati mula berbicara..(^_^)♥♥

Monday, 25 April 2011

:: CENGKODOK PISANG ::


cekodok pisang mama..
buruk benor rupa cekodok aku..

cekodok pisang sarapan pagi aku arini..buruk giler rupa cekodok pisang aku ni,,hhahaha,asal cekodok aku xbulat cam cekodok mama??huhuhuh,,mcm mn nak bagi cekodok itu bulat??aiyaaaa..

sebenarnyer cekodok ni mama yg buat bahannyer,,aku tolong goreng jer,,hahahah..mls sungguh aku,,eh,tp okey la,,aku rajen gak goreng an,,hahaha..

jap..bg mereka yg xtaw cara nak buat cekodok pisang,meh aku tolong ajarkan,,hahahaha

cara2 membuat "cengkodok pisang":
-
-
-
-
pisang,tepong,garam..pisang tu korg lenyek kan..jgn pkai tgn lak..lenyek la pkai gelas,,senonoh ckit..huhuhu,,pas dah lenyek,korg campur ngan tepong...pastu letak garam..pastu siap dah kot,,hahaha..btol ker resepi aku ni??aku hentam jer ni,,hahahah..selamat mencuba..=)




♥♥KASIHCHINTASAYANG:apabila hati mula berbicara..(^_^)♥♥

Sunday, 24 April 2011

::: susah benar nak carik PARKSON!!! :::


BERSIAP NK P SOUTH CITY PLAZA..

dari pg td aku dah semangat dah nak p SOUTH CITY PLAZA(SCP) coz mama ngan en.pais kata kat sane ade PARKSON,,aku dah pk mcm2 dah nk bli mcm2,,dengan berbekalkan VOUCHER RM100..dalam pale aku ni nak bli baju jer,,hahahhaa..

semngat x aku siap??baju by trendy shawl..
aku pon ajak la adek aku p SCP..skali,aku masuk2 jer kat sane,,walaweyhhhh,,xdok apo2,,ade la bapa bijik kedai jerk yg bukak!!!kuang asam,,tau x,jauh SCP tuh dari umah aku!!!smpai2 jer xdek papa..PARKSON pon xnmpak batang hidung,,ciisssss...

me wiff the ARMY...
punyerla frust aku ni ha,,,penat jer aku siap2 cun2 bagai,,last2 aku g GIANT jer,,g menyumbangkan sore kat sane,,frust cOz xdapat nk menyopping,,sabo jer la~

adek2 ku yg smangat bernyanyi..

meroyan kami berdua..

tp xpola,,sekurang2nyer aku dapat gak tarik tudong ngan inner tudung satu,,aiyaaaaaaa..apalagi???guna duet mama la,,hahahah,,last2 disebabkan susah nak carik PARKSON,aku pon jual la VOUCHER tu kat abah dengan harga RM 50..padahal bnda tu abah punyer,,tp aku g jual kat abah benda tuh,,jahat x aku??ye la..aku nak kne bayar wet mama,,celah mana lak aku nk carik wet an,,hahaha..dah la,penat ni..see u next tym,,daaa~

me wiff yaya..


♥♥KASIHCHINTASAYANG:apabila hati mula berbicara..(^_^)♥♥

Saturday, 23 April 2011

::HIKAYAT MERONG MAHAWANGSA::


disebabkan arini aku boring giler tahap dewa dari langit ke-7,aku pon mengisi masa lapang aku dengan menonton citer HIKAYAT MERONG MAHAWANGSA(HMM) at ASTRO FIRST,,padahal citer ni dah lama kot,,aku baru nk tengok,,ketinggalan sungguh.erm,,ni semua hasil pengaruh adek aku la,,die ckp citer tuh best..ermmm...
::::::::
HIKAYAT MERONG MAHAWANGSA
citer HMM ni an citer epik,citer sejarah gituh,,so mcm xkne la citer ni ngan hati sanubari aku,,4 ur information,i hate history subject while i was in secondry school,the subject was so bored,,aiyaaaaa..
<wah,,aku speaking gituh>
::::::::
satu jer yg menarik tentang citer ni,,hahaha,,sbb ade si jejaka hangat,,STEPHEN RAHMAN,,i like him so much2,,teruja aku biler aku tgk die ckp melayu,,hahaha
:::::::
i like this guy so much2..
lagi setengah jam abis lah citer ni,,dengan sedaya upayanyer aku cuba abiskan citer ni,,15 hgget tuh,,rugi kot klu aku xabiskan tgk citer ni,,wat2 jer la masuk pale..padahal aku rasa dari awal hingga la ni..aku xpaham pon ape yg cuba disampaikan oleh mereka ini,,aiyaaa,,bengap sungguh aku ni,,hahaha
::::::::::
kalian doakan aku berjaya menghabiskan citer ni,,mata ni mmg dah berat sangat dah,,rasa nk tdow jer..dengan PMS lagi,,aiyaaaaaa..sakit sungguh perut ku,,k,chaww dulu,,adiossss...


♥♥KASIHCHINTASAYANG:apabila hati mula berbicara..(^_^)♥♥

Friday, 22 April 2011

::: pompuan senyum ikhlas,,lelaki senyum???senyum gatai okey??? ::


aritu,aku de la msj ngan pais,,kami duk gadoh2 manja pasal SENYUMAN..hahaha..okey, camni citernyer..pada satu harii...

ckin: salam,selamat pagi..=)

fais: wslam.selamat pagi chenta atiku..

ckin: ceh,,chenta atiku taw.suka wat ayg senyum sorg2.lena tdow semalam??

fais: awat?ayg xsuka senyum kah?he3..i klu tdow mesti lena punya.ha3.

ckin: hahah,,aimak,mestila suka senyum.senyum tu an sedekah.tp abg jgn nk senyum2 k. abg tu senyum 
gatai.

fais: selalunya pompuan yg senyum kat abg.hahaha,,

ckin: cehhh..klu mereka senyum,abg kne wat muka sombong tauk,jgn nk senyum2 balik.

fais: hahaha.org senyum kat kiter,jadi kite kne senyum balik,SENYUM TU KAN SEDEKAH katenyer..

ckin: kaedahnyer abg tu senyum gedik+gatai,dah xdok sedekah2 punyer..

fais: abg senyum ikhlas tauk..

ckin: cehhh,,ikhlas la sangat..

so,kesimpulannyer..lelaki ni senyum ikhlas ke or senyum gatai??LU PIKIR LA SENDIRI!!!!
the latest pic pais @ thailand,,=)
jgn sesiapa brani amik pic ni n edit k,,i sumpah u jadi katak,,hhahaha

♥♥KASIHCHINTASAYANG:apabila hati mula berbicara..(^_^)♥♥

:: ckin sangat BUsY okey ::



hai korg,,huhuuh,,aku nak gtaw betapa gembiranyer aku skng,, yelah, orang semua ngan bertungkus lumus nak exam,berpening kpla nak baca buku la,nota la..yg aku lak leh plak goyang kaki kat umah n plan n p mcm2 tempat,,ni la namanyer ade hikmah disebalik kejadian,,hahaha..tp korg jgn risau,nnt pale aku plak yg pening n mayB stress gak la..cz aku nk kne repeat balik paper yg aku dah extend tuh,,hahaha..ni namanyer "hukum karma" okey,,


klu korg nak tau,,jadual aku tuk bulan 5 ni agak cam padat lah,,mcm2 aku nak g and nak buat bulan 5 ni,,<dah rupa PERDANA MENTERI>..mari kita lihat senarai chek list yg aku wat ni ha,,hahahhaa

1. aku ade plan ngan cadbury crew nak p picnic..xtaw la jadi ke x??mayB 1/5 ni kot kami g,,plannyer la..walaupon mama xkacik aku g pantai.. tp aku tetap berdegil gak,, bukan apo,mama tuh takot tsunami aje..aiyaaa.. lek la ma,,xdek papo punyer,, nmpak gayenyer terpaksa la aku g senyap2..ni namenyer tipu sunat okey,, xper2,,aku bukan wat bnda bukan2,,aku just nk hang out ngan my beloved frenz jer..rancang2nyer nak p pantai morib or port dickson,,klu p port dickson, ade org nk support hotel..agak2 korg,kami patut g mn??LU PIKIR LA SENDIRI..hahha

2. aku de gak plan ngan anak hayam crew nk p meronggeng,, xleh p jauh2 la,,takat the mines tu aku mmpu la..tp klu naik kete,bukan takat mines,g seremban pon aku mmpu taw,,bukan senang taw kami nak berkumpul..tu ha,nk tunggu mek klantan si ainul hana trun KL baru leh berjumpa,,klu x nnt,ade plak yg terasa diri seperti dianaktirikan pulak dah..klu dah kuar ngan dorg,kurang2 2jam lepak kat bilik karoke,,mcm biasa la,kami akan menyumbangkan sore kami ni ha,,pastu mulalah gossip girl,,bertukar2 gossip..hahaha,,aku ni mmg bersepah gossip dalam pale otak aku ni,, selalunya bile dah luahkan kat dorg,baru ringan ckit pale otak aku ni ha,,klu x,aku meroyan sorg2 la jawabnyer..

3. pastu bulan 5 ni ade 2 kenduri kawen yg aku perlu attend,, aiyaaa..asyik attend org punyer kenduri kawen jer,,aku punyer ntah biler2 la..bak kata en,sapais,,klu kawen tu guna wet ckit,esok dah die ajak aku kawen,,hahahha..lek la sayang,,kumpul wet pelan2 k..eh,ape aku dah ngarut ni..aiyaaa..ha,8 mei ni kenduri abg rizal..kat johor,, pais kata klu die free insyaallah die follow,,and 28 mei ni kenduri kak CT at johor gak,,mmg muka johor la aku bulan ni,, aiyaaa..nak pkai baju ape yek??xdek baju la..nk kne bli baju ni..<klu en,pais tau,mau die marah,,hahahaa>

4. yg paling bestnyer bulan 5 ni aku dah stat masuk kuliah,,hahaha, very the rindu kat usim,,dah lama rasanyer x mentelaah buku,, hahahaa..16 mei ni stat la sesi kuliah untuk short sem,,i very like,, rindu kat bcar crew,,

okey,,tu jer yg dapat aku senaraikan skng,,hahahaha..tp aku yakin,tiap2 mnggu aku pasti sebok punyer,,kaki dah okey,,mmg nak berjalan jer la kjenyer,,hahaha..ni namanyer balas dendam k..huhuh..okey,,nk p masak dulu la,,take care yek korg...

MOOD: rasa cam nk tumbuk jer orang itu,,brani die amik gambar itu n edit gambar tuh jadi cam hak die,,kuang ajaqqqqqqqq namenyer tuh,,itu namanyer mencurik hasil karya tnpa kebenaran okey,, aiyaaa... xblaja punyer olang,,bak kata shazana sahadan:"dah la bodoh,xcantik pulak tuh"..haha..


♥♥KASIHCHINTASAYANG:apabila hati mula berbicara..(^_^)♥♥

Thursday, 21 April 2011

:: i'm sorry that i hurt u ::



erm,,wish pagi yg sangat tak menggembirakan,,selalunya biler die wish morning kat aku,aku mesti senyum sorg2,,tp arini punyer wish morning aku rasakan sngat HAMBAR..wish pagi yg amat menyedihkan..dah xdek "emoticon kiss" dari die,,

arini cuaca mendung jer,,so dengan xpasal2 ati aku pon mendung gak,,ermmm,,marahkah die kat aku???ntah,,aku dapat rasakan mcm die marah kat aku,,teruk sgt kah ape yg aku ckp semalm,,melawak pon dah xboleh dah skang.mayB hati die tersinggung kot..ermm..tu la aku ckp kat die,sejak 2 menjak ni die sngat lah SENTIMENTAL..tp die xcaya..


mayB salah aku gak,,die pon ngah tension ngan keje die,yg aku lak leh wat perangai lak semalam,, so, apalagi,, RASAKAN la,,padan muka kat AKU!!!


walaupon die ckp yg kdg2 die xmarah,tp aku tau sebenarnyer die trasa,,aku bukan sehari 2 kenal die,,dah nk dekat 5 TAHUN aku kapel ngan die,,sedikit sebanyak perangai die tuh ade dalam poket aku ni ha,,aku ni pon satu,,mulut tuh xreti2 nak cover,,KO INGT DIE TUH KAWAN KO KER YG KO LEH WAT TERAPI ATI???aiyaaa,,ckin2,,tolonglah brubah..


"abang...sorry yek,,ayg taw abg marah kat ayg,,sorry k..abg dah la nk p thailand mlm ni,,klu abg xmsj ayg arini,,erm,,mmg esok lusa tulat ayg akan moody jer,..abg msj ayg k,,ayg tunggu.."

~menanti dengan penuh sabar~

tengah duk update blog ni,,tetiba die kol..huhuhuh,,die ngah g wat pasport katenyer..saya sayang die sangat2..=)







♥♥KASIHCHINTASAYANG:apabila hati mula berbicara..(^_^)♥♥

Wednesday, 20 April 2011

aiskrim MCFLURRY "CORNETTO"


semalam aku mkn aiskrim okey..aiskrim mcflurry "cornetto" okey,,i loike sgt,,dah lama sangat mngidam aiskrim tuh,,last2 baru dpt,,hahahha,,dah 2 mnggu aku mkn ais krim tuh,,thanks to mama coz blikan aiskrim itu..yum2,,so delicious..!!!

tp an,leh x aku usulkan kat MCDONALD,tukar nm aiskrim mcflurry "cornetto" itu boleh x??cz aku elergic la ngan "cornetto" ni,,aiyaaaaaa..teringatkan aku kat someone yg menjelekkan..hahahaha..<sampingan jer>

tp xpo2,,aiskrim tuh sememangnyer sodap..xrugi rm 5.00 aku terbang kat MCDONALD,,hahahha,,aiskrim mcflurry tuh mmg the best la..hahaaha..masih terasa lagi kat tekak den ni,,=)

aku nk gtaw aiskrim ini sgt sedap..


♥♥KASIHCHINTASAYANG:apabila hati mula berbicara..(^_^)♥♥

Tuesday, 19 April 2011

PART 3:BILER EN.PAIS WAT KEPUTUSAN TUK MENINGGALKAN BT.3


satu mlm tu,,pais tpon aku,,katenyer die kat stesen bas,,ngah bli tiket nak mai N9..aku tny nak wat apo??katenyer nak kje kat ctu..tym tu aku xtaw camne prasaan aku,,aku gembira sgt3..xterkata gembiranyer..

salah satu sebab aku gmbira cz kami dah mkin dekat n lagi satu sebab aku jd gembira giler cz die cuba untuk merubah diri die,,bukan senang taw nk soh die kuar dari kampong batu.3 tuh,,

kami slalu bertekak psl ni,,aku slalu nasihatkan die yg die kne ubah diri die klu die xnk org pandang rendah kat die,,yela,duk kampong tuh die kje ape jer???aiyaaa,,aku xkisah pon klu die nk kje tangkap ikan ker,cat chalet ke ape ker,,tp bg orang lain??orang akan anggap die mcm laki yg xdek ms depan..

cerius aku ckp tym pais xdek kje dulu,mama pon mcm nak xnak jer trima die,,mama slalu soh aku ckp kat die soh carik kje lain,,biler aku ckp kat die,nnt die mula lah sentap,,aiyaaaa..aku slalu la membebel kat die psl bnda ni,,aku bukan la nak merungut tym die kje xmenentu tuh,tp elok kan klu die dpt mngubah hidup die,,n skng die dah buktikan kat semua orang yang die dah berubah,,syabas abang..!!!

sebagai tanda aku sokong keputusan die,aku pon dengan berbesar hatinyer g la jemput die kat puduraya,,1st tym k aku g pudu raya naik komuter,,aiyaaa,,laki punyer psl,,aku buat2 berani jerr,,nasib baik ade kak saidah ngan rina yg temankan aku,,
dari puduraya aku antar die g seremban,,tym tu aku kesian sgt kat die,,datang N9 hanya berbekalkan wet berapa ringgit jer,,dengan xdek ansetnyer,,cuba korg bygkan,,kalau korg,sanggup ke nk tgk orang yg kita sayang begitu,,adoyaiiiiiii..dulu aku xtaw la,,aku cam kecian sgt tgk die,,xsilap aku,aku de kc wet kat die,,walaupon xbyk an,,tp boleh la..

sekarang aku bangga  dengan en.pais,,skng die dah lain sgt2..aku kenal die dari die susah smpai die senang,,so,segala perubahan yg die lakukan aku amat2 hargai n aku gembira sngt..bukan niat aku nk merubah die,tp itu semua tuk kebaikan diri die,,Alhamdulillah die dah buktikan yg die mmpu Berjaya cam orang lain..

betul la kata makcu,,budak2 batu.3 ni klu nk jadik orang kne kuar dari kampong,,klu x,mmg xjadik orang la..heheheh..

part 4 nnt aku citer pengalaman pertama aku g jumpa family die,,serius sgt takot k,,hahaha,,tp best,,ok,,sayang abang selalu,,adiosss..

♥♥KASIHCHINTASAYANG:apabila hati mula berbicara..(^_^)♥♥

Monday, 18 April 2011

I'M SORRY GUD BYEE!!!


Sebelum bertemu denganmu, hidupku bahagia
Semenjak bertemu denganmu, ku makin bahagia

Semakin lama, aku s’makin, tahu tentang engkau
Sedikit kecewa, ternyata engkau tak baik

Pertama-tama semua manis yang, engkau berikan
Membuat aku merasakan, cinta sebenarnya
Semakin hari, semakin terung-kap yang sesungguhnya
Ku makin kecewa, ternyata kau penuh dusta

Maafkan ku harus pergi, ku tak suka dengan ini
Aku tak bodoh, seperti kekasihmu yang lain
Terima kasih oh Tuhan, tunjukkan siapa dia
Maaf kita putus, so thank you so much
I’m sorry good bye

Seribu cara kau membuai, ku dengan puitis
Maybe kau lupa bahwa aku, juga manusia
Yang punya mata, telinga ha-ti dan perasaan
Maaf aku pergi, dan tak ‘kan untukmu lagi

Maafkan ku harus pergi, ku tak suka dengan ini
Aku tak bodoh…

Maafkan ku harus pergi,
tak seperti kekasihmu yang lain
Terima kasih oh Tuhan, tunjukkan siapa dia
Maaf kita putus, so thank you so much
I’m sorry good bye

So thank you so much, I’m sorry good bye

aku rindu kau tauk!!!

redha dan pasrah..


♥♥KASIHCHINTASAYANG:apabila hati mula berbicara..(^_^)♥♥

Sunday, 17 April 2011

:: MUET..MUET..DE HARAPAN NAK REPEAT LAGI??? ::


Abis sudah azab sengsara tuk muet,,aiyaaaa..wa cakap sama lu,,VERY THE SUSAH u know..lagi2 tym paper writing ngan reading..adoyaiii..rasa cam nak guling2 kat stadium tuh,.ty listening tuh boleh blah la lagi..stress aku dibuatnyerrr,,


slip exam aku ngan jadualnyer skali,,hamek ko!!!

Korg cuba bayangkan,tym paper reading..ade 6 petikan..n ade 45 soalan..nmpak je ckit beb,,tapi??aiyaaa…mmg sepatah harem aku xpaham ape yg petikan tu cuba nak cakapkan..klu aku xpaham,camne aku nak jawab an..aku pon dengan semangatnyer la wat la ikot pale otak aku sendiri,,hahahaha,,padan muka aku..xtaw la camne paper reading aku tuh..


paper reading..

contoh soalan reading..


Pastu abis jer paper reading,ade paper writing lak..aiyaaaa..ade 2 karangan yg aku nk kne goreng..soalan t upon xleh blah gak,,yg soklan no 1 pon aku dah xtaw aku nk bantai ape..ntah apo ntah yg die carot kat ctuh,,aku pon hentam jer la..tym soklan 2 tuh lagi la..die just bg soklan “the valueable thing in ur life is friendship,do you agree??”atenyer,,aku nk jawab ape???aku pon bantai la aku tulis jer psl kawan2 aku yg aku ade sepanjang aku hidup,,hahahaha,,panjang gak karangan aku,,2 pages k..hahahaha


paper writing..
hahahha,,nmpak jer cam senang,,tp korg cuba la try,,hahaha

Yg paling aku berpuas ati paper listening aku la..aku amat berpuas ati,,kiranyer aku leh jawab semua la..tinge aku pon menjalankan tugas dengan baik..i loike..

Ape2 pon klu aku xdpt band 3 pon,aku xdek la nk sentap sgt,,berpada la ngan ape yg aku wat,,hahahhaa,,ape2 pon klu de rezki,dapatlah band 3 tuh,,hahahha,,insyaallah..

♥♥KASIHCHINTASAYANG:apabila hati mula berbicara..(^_^)♥♥

Thursday, 14 April 2011

:: KAMOO BERTABAH SELALU YEK ::


Kecian aku tgk die,,die yg kerja teruk,aku yg terasa penatnyer,,xsampai ati rasanyer nk tgk die camtuh,,kalaulah aku bole ade disamping die skang,,aku nk jaga sakit pening die,makan minum die,,sedey rasanyer biler die gtaw yg die ngan sakit..kalaulah aku ade sayap..mmg aku trus terbang g umah die..

Tak tahulah,,sejak 2 menjak ni die slalu sakit2,,mayB tekanan kt tempat kje kot,,ngan waktu rehat yg tunggang langgang.aku pon xtaw la nak ckp camne..aku just mmpu bg die kate2 semangat jer..aku taw die stress kje..semoga kamoo bertabah selalu..

tu yg kalau boleh,aku xmo byk songeh ngan die,klu ade ape2 msalah better biolah aku jer yg tanggung,,kalau x tertanggung pon biolah aku share ngan kwn baik aku,cukuplah die dah byk masalah kat tmpat kje,,xtergamak rasanyer nk bebankan die ngan masalah aku ni..ermmm..

Aku cuba nak jadi yg terbaik untuk die,,terbaik dari segala aspek..aku nk die bahagia bile ngan aku,,gembira bile ngan aku,,bagi aku,family ngan die adalah segalanyer tuk aku..xkisahlah orang nak ckp ape pon,,aku pegang kata2 sorg kawan aku..

once kita dah pilih die jadi patner kiter,nak xnak kiter kne percaya kat die,,segala buruk baik die,kita kne terima jer cz kita yg dah pilih die”

Kata2 itulah yg aku pengang smpai skng,,thanks gha ahmad,,

"ya allah,,Engkau kuatkanlah dirinyer,,Engkau permudahkanlah segala urusan die dan Engkau lindungi die dari segala bahaya dan malapetaka,,aminn"

♥♥KASIHCHINTASAYANG:apabila hati mula berbicara..(^_^)♥♥

Wednesday, 13 April 2011

Lirik Sedetik Lebih - Anuar Zain




Setiap nafas yang dihembus

Setiap degupan jantung
Aku selalu memikirkanmu
Dalam sedar dibuai angan

Dalam tidur dan khayalan
Aku selalu memikirkanmu

Ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang
Barulah terasa ku bernyawa
Kasihku ku amat mencintai kamu

Kerana kau beri erti hidup
Ku kan terus mencinta sedetik lebih selepas selamanya
Di kala penuh ketakutan dengan badai kehidupan

Ku bersyukur adanya kamu
Biarlah kehilangan semua yang dimiliki di dunia

Asal masih adanya kamu


 LAGU NI AKU TUJUKAN KHAS UNTUK SI “PENCURI HATIKU”..LUV HIM SO MUCH.. ♥♥




♥♥KASIHCHINTASAYANG:apabila hati mula berbicara..(^_^)♥♥

Tuesday, 12 April 2011

::: smoga die sehat selalu :::


Salam satu malaysia,satu ummah,,hahahah..ari sabtu aritu aku balik kg.makcik aku call n gtaw nenek aku masuk HOSPITAL,,aiyaaa,,kelibut la esoknyer balik kg..smpai  jer kampong..kami trus g HOSPITAL ..aku dengan gagahnyer berjalan mendaki tangga,,hahah..

muka keletihan naik tangga,,adooiii..
Tym kami sampai tuh nenek aku cam xbercakap la..die berzikir jer,,biler aku tny knl x sp aku??die diam jer..aiyaaa,,abah pon die xkenal.die berzikir n trus berzikir,,lagi satu mayB nenek aku xpnh masuk hospital..so,die cam rimas la bile ade bnda kne cucuk kat tgn die,,dengan gagahnyer die pon menarik wayar air kat tgn die,,ape lg,,berdarah sudah,,mencurah2 darahnyer.aiyaaa..nenek aku ni sangat ganas..doktor cakap nenek aku ade jangkitan kuman kat paru2 die..aiyaa..

nenek aku,,wah,,pandai melambai skng,,huhuhu
Alhamdulillah,,esoknyer biler aku g mlawat die lagi,,die dah knl aku dah,,aku tny die…

Ckin: wa..<panggilan nenek aku>knl x sapo ni???
Wa: seken…<syikin la tu>..<smbil die pengang tgn aku>..

alamak,,tembam tgn i..genggaman tgn cucu ngan nenek,,yg darah tuh darah dr tgn die,,
Hahahahhaa..sejuk ati biler dgr,,ingt jugak die kat aku ,,hahahha..tp biler aku tgk nenek aku,,btol la kata org,,makin kita tua..makin prangai kita akan jadi cam baby balik,,nenek aku pon skng dah 80 lbey,tgk la,,nenek aku skng dah pkai pampers,makan bubur,bersuap lagi..mmg die kembali menjadi baby semula..mudah2-mudahan die sihat selalu,,

nenekku lemah tidak berdaya..


♥♥KASIHCHINTASAYANG:apabila hati mula berbicara..(^_^)♥♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...