TuneList - Make your site Live

♥tercipta untukku♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

♥MY LOVELY GUEST♥

Tuesday, 31 May 2011

::: tanpa my LAPPY di sisi.. ::


salam satu malaysia..ngah tggu azan maghrib ni,ni on9 sambil bertelekung,,hahhah..ni namanya aku pndai mengisi masa lapang,,hahahha

erm,,my lappy masuk ICU,,sakitnyer dah kritikal sangat dah,,ikotkan ati nak bli baru jer,,tp "ongkosnya" ngak ade dong,,hahahha,,dapat PTPTN nnt ingt nak bli baru,,

bile lappy dah xdok,,so,,aku pon jaranglah nak on9 ni,,klu x,,asal balik kelas jer,,trus carik lappy dulu,,skng ni asal balik kelas jer,,trus carik katil,,hahahha..

ni ha,,hasrat nk pkai nset E71 hampir menjadi knyatan,,walaupon bli yg second hand jer,,tp xpolah,,hahahha,,asalkan dapat pkai gak,,sebenarnya cam xsabar la nak p amik,,hahhahaa,,golojoh x???xper,,klu ade jodoh aku ngna enset E71 tuh adelah,hahhaa..

k la..azan dah nk masuk ni,,nak siap2 p smayang,,korg jgn lupa smayang k,,daaa~

♥♥KASIHCHINTASAYANG:apabila hati mula berbicara..(^_^)♥♥

Monday, 30 May 2011

TANPAMU..=)


Tanpamu hidup jadi sunyi
Tanpamu ku seakan mati
Tanpamu bagai malam tanpa bintang


Tanpamu aku kan tersesat
Tanpamu tiada lagi hasrat
Tanpamu seakan jantungku berhenti
Kau yang terindah dalam hidup ini
Dan takkan pernah berubah selamanya
Aku terlahir hanyalah untuk kamu
Jadi pelindung dirimu

Tanpamu nafasku terhenti
Kernamu ku ada di sini
Tetap bersamaku
Selalu disampingku
Untuk selamanya

Kasih yakinlah kepada diriku
Sayang dan cintaku pun hanya untukmu
Dan takkan berubah untuk selamanya
Cintaku padamu



♥♥KASIHCHINTASAYANG:apabila hati mula berbicara..(^_^)♥♥

Sunday, 29 May 2011

:: ALFATIHAH untuk arwah CIK ARIFF ::


salam,,1st of all,,leh x korg sedekahkan AL-FATIHAH tuk arwah pakcik aku,,THANKS...

CIK ARIFF dalam kenangan,,walaupon aku xbrapa rapat ngan arwah,,tp aku tetap terasa gak apabila arwah pergi tuk selamanya..arwah meninggal sebab penyakit kanser yg merebak dengan cepat..

mula2nya arwah hnya mengidap penyakit usus jer,,usus besar arwah mengecut n kena buang,,pastu doctor kata ade kanser lak kat jantung,,tiroid n sel2 kanser tuh dah mkn organ dalaman arwah,,salah satu punca terjadinya kanser,,disebabkan oleh ROKOK!!!!adoiii,,sangat bahaya ROKOK ITU..tolonglah berhenti kepada sesiapa yg merokok,,terutamanya ADRUL SAFAIS,,serius,,aku sgt takot..

semoga roh arwah ditempatkan bersama golongan mereka yang beriman,,semoga roh arwah tenang di sana..=(

♥♥KASIHCHINTASAYANG:apabila hati mula berbicara..(^_^)♥♥

Thursday, 26 May 2011

::SeandainyaDieTahu::


Andainya lelaki tahu..
Apabila seorang perempuan jatuh cinta,
lelaki itu tidak semestinya punya segalanya
tetapi lelaki itu adalah segalanya di hatinya.

Andainya lelaki tahu..
Apabila seorang perempuan itu mengalirkan air mata,
itu bukan bermakna dia lemah,
tetapi dia sedang mencari kekuatan
untuk terus tabah menyintai lelaki itu.

Andainya lelaki tahu..
Apabila seorang perempuan marah,
memang dia tidak mampu mengawal perasaannya
tapi percayalah, itulah maknanya
dia sangat mengambil berat dan menyayangi lelaki itu.

Lihat saja pasangan yang baru bercinta, mereka jarang bergaduh.
Tetapi percayalah semakin bertambah sayang mereka pada seseorang,
semakin pula banyak pertelingkahan yang berlaku.

Andainya lelaki tahu..
Apabila perempuan bercakap banyak,
dia tidak pernah bermaksud untuk membuat anda rimas,
tapi dia mahu lelaki mengenalinya dengan lebih dekat.

Andainya lelaki tahu..
Apabila perempuan berkata dia mahu anda berubah,
itu bukan bermakna dia tidak mahu menerima anda seadanya,
tetapi dia mahu menjadikan anda lebih baik,
bukan untuk dirinya,
tetapi untuk masa depan anda.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan cemburu dan tidak percayakan anda,
bukan bermakna dia tidak sayang..
tetapi dia terlalu sayangkan anda
dan masih menganggap anda anak kecil
yang masih memerlukan sepenuh perhatian.

Kadang2 dia terlalu risau sekiranya terlalu percaya,
anda akan mengkhianati kepercayaan yang diberi.
Naluri keibuannya sangat kuat.
Dia hanya mahukan yang terbaik untuk anda.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan merajuk,
jangan kata dia mengada-ngada.
Dia bukannya mahu dipujuk dengan wang ringgit
atau hadiah sedozen,
tetapi cukup dengan perhatian
yang boleh buat perempuan rasa dihargai.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan jarang mengatakan ‘i love u’,
itu tidak bermaksud dia tidak menyintai
tetapi dia mahu lelaki itu merasai sendiri cintanya,
bukan hanya hadir dari kata-kata
tetapi juga melalui bahasa tubuhnya.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan kata dia rindu sama kamu,
dia benar-benar maksudkannya.
Apabila berjauhan, bayanganmu akan sentiasa bermain di mata.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan kata lelaki lain itu lebih baik dari kamu,
jangan percaya kata-katanya
kerana dia hanya mahu menguji kamu.
Dia mahu melihat sejauh mana kamu sanggup menjadi yang terbaik di matanya.
Walaupun sebenarnya memang kamulah yang terbaik di hatinya.

Selagi dia dengan kamu, percayalah,
walaupun perempuan menganggap masih ramai lagi yang lebih baik di matanya
tetapi di hatinya, kamu tetap yang terbaik.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan menjadi degil,
dia bukan bermaksud untuk menjadi degil
tapi dia mahu melihat
sejauh mana lelaki itu mampu bersabar dengan kerenahnya.

Percayalah, hati perempuan itu sangat lembut.
Andai kena caranya,
jangan terkejut kalau akhirnya dia menukar fikirannya dalam masa sesaat.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan berkata,
“tolong tinggalkan saya!”,
dia tidak bermaksud menyuruh anda pergi selamanya.
Dia hanya mahu menenangkan fikirannya sebentar saja.

Apabila dia kembali tenang,
percayalah dia akan mencari anda semula.
Itu tandanya dia benar-benar menyintai anda.
Perempuan sukar untuk mengawal perasaan.
Dia terlalu emosional.
Tapi dialah yang paling menyayangi anda
dan sangat sensitif dengan perubahan pada diri anda.

Andai lelaki tahu..
Sememangnya Allah menciptakan lelaki dan perempuan itu
dengan perbezaan yang tersendiri.
Tetapi sekiranya mereka saling memahami,
mereka akan saling melengkapi dan menyempurnakan.

Perempuan itu diciptakan oleh Allah indah sekali.
Di sebalik air matanya,
tersimpan seribu satu kekuatan
yang bakal menjadikan seorang lelaki itu merasa selamat bersamanya.

Biarpun zahirnya perempuan itu tampak lemah
tapi dia punya kekuatan tersendiri
yang bisa menggoncang dunia
dan mungkin bisa pula membuat lelaki menjadi lemah kerananya.

Jadi hargailah kehadiran seorang perempuan dalam hidup anda
kerana dia didatangkan bukan dengan kelemahan sahaja
tetapi dia juga ada kekuatan untuk menyokong anda
dan membuatkan hidup anda lebih sempurna.
Dialah yang bakal menjadi perempuan bekerjaya, isteri juga ibu
yang terbaik untuk anak2 anda.

ckin  fais

♥♥KASIHCHINTASAYANG:apabila hati mula berbicara..(^_^)♥♥

::WhatGoesAroundComesAround::


"Seandainya kita di cipta utk menjadi satu, pasti suatu ketika, kita akan bertemu,Seandainya kita dicipta utk tidak bersatu, walau dekat selalu kau takkan jadi kepunyaan ku…"
hye,,salam..dah 2 ari x update blog,,bukan ape,,bz sikit 2 arini,,hhahaha.. semalam aku g terapi,,aiyaaa,,,macam biasa la,,kaki aku ditekan2,,di pulas2,,aisehhh,,mesti die ingt kaki aku ni kaki anak patung,,hahahaha..tp xper,,yg penting cepat baik,,

ni ha,,yg xleh blah,,budak yg rawat aku tuh,,cam india la..aku xkisah la india an,,tp yg xleh blah,,die soh la aku pgg tgn die,,maklumlah badan aku ni an xbrapa nk seimbang,,yg xleh blahnya,,tgn die cam byk bulu,,geli weh,,adoiiii..trasa cam aku pgg tgn gorilla k,,ahhaha,,eh,,soryy,,terkutuk pulak,,hahaha

eh,,leh x aku nk jadi setan jap,,hahahaa,,aku hanya mmapu tersenyum jer bile "mereka" ade masalah,,ko pnh dengar x pepatah inggeris "what goes around,comes around",,macam mn dulu korg suka memporak perandakan hubungan orang,,so skng,,ko rasakan sendiri k,,PADAN lah muka,,aku hanya mampu senyum n gelak jer,,sedey aku tgOk korg,,ape2 pon MAY ALLAH BLESS U O"LLS..

eh,,jap2,,lg satu..aku paling xsuka pompuan mulut cam loji,,klu mulut longkang aku leh trimna lagi,,coz aku pon sama,,klu dah mulut cam loji taik ni,,adeh,,aku rasa cam nk siat2 jer mulut itu pompuan,,brani ko reka2 citer,,kuang ajo btol,,kaedahnya LAYAK KAH KO NAK KAWAN NGAN AKU,,aku xmen la kwan ngan pompuan2 yg mcam....ei,,susahla aku nk describe prangai korg ni,,korg hnya layak kwn sesama korg jer,,oh,,please la...not my tatste la..

wah,,cik kikin dah mula nak naik minyak,,hahahah,,dah2,,just forget it,,esok aku nak kuar ngan dak kelas,,nak G TENGOK WAYANg,,eh,,boleh ke tgOK WAYANG ARI jumaat??ahahahha,,rasa cam bersalah giler nk tgOk wayang ari jumaat,,hahaha,,xper2,,esok cam biasa la,,6.30am aku dah gerak dah,,awal x???biasa la,,umah kat hulu,,mmg begini,,hahaha,,hope esok kami le hepy2 k,,dah lama xkuar ngan MEREKA,,

k la..xmo mngadap blog ni lame2,,kang semua bnda aku nk citer,,hahahah,,k,,luv u'ollsss..daaa~

♥♥KASIHCHINTASAYANG:apabila hati mula berbicara..(^_^)♥♥

Monday, 23 May 2011

::: 20 JUN 1987 :::


SALAM,,pagi u'ollss,,nyenyak giler aku tdow semalam..sampai mimpi pon xleh masuk dalam tdow aku,,hahahaaa

ni ha,,tetiba semalam dok PIKIR LA..besday encik sapais dah dekat,,nak KACI ape yek,,aigggooo,,otak xdapat nk berpikir ngan waras,,ngan income yg xbrapa nak ade,,adehhh,,tp sempat kot nk kumpul wet,,hahaha..maknenye,,sesajar ngan matlamat aku NAK BERDIET,,so,,xpelah klu nak kne ikat perut pon an,,hahahaha..

"DEMI UNTUK MEREKA YANG TERSAYANG"

daripada hasil penelitian dan kajian aku,,adelah 2 bARANG mamat tu punyer mcm dah "LAYAK MASUK MUZIUM NEGARA"..that means mcm dh buruk la,,amppooonn sayang..=)

so,,aku cm berhajat la nk blikan barang baru tu tuk die,,tggal lg sempt ke x jer nk kumpul wet,,huhuhu..nak tahu ape brangnyer??RAHSIA la..hahaha..

biler tym besday die,,dalam pale aku ni slalu duk pk nak celebrate la,,nak wat surprise la,,tp masalahnyer selalu jer ade kekangan masa,,adehhh,,last2 semua plan aku terkubur begituh sajo,,=_+"

so,,hope la 4 this year,,ape yg aku nk wat,,menjadilah k,,wish me all the best k,,k la,,nk mandi ni,,nak p klas,,daaaaa~

♥♥KASIHCHINTASAYANG:apabila hati mula berbicara..(^_^)♥♥

Sunday, 22 May 2011

::: bilikKU,,syurgaKU :::


salam SATU MALAYSIA,,
penat mengemas bilik,,adehhhh..(+_+")..baru dapat cadar baru,so,,semangat la nak mngemas bilik,,hahahhaa..korg tengok la bilik aku yg xbrapa nak cantik tuh,,hahahaa

HAHAHAHA..comey x???
eh,,smlm aku de bagi hadiah kat PAIS,,xla kuar duet mn pon,,hanya kretiviti sendiri jer,,maklumlah,,ekonomi ngah meleset,,hahahaha..ape2 pon,,die cakap die hargai sangat2 ape yg aku wat,,suka2,,I LOIKE!!

ahhaha,,hasil tanganku sendiri k,,=)
ok2,,nak out dulu,,nak balik hostel dah,,adioossss..=)

♥♥KASIHCHINTASAYANG:apabila hati mula berbicara..(^_^)♥♥

Saturday, 21 May 2011

♥♥ akhirnya,,SAYA SAYANG DIE,,SO WHAT??? ♥♥



salam,,baru balik "date",,cam xsabar la nak upload pic KAMI,,hahahhaa..perjalanan yang amat memenatkan,,tp best k,,yela,,dapat jumpa buah ati,,giler ko xbest,,kaki yg sakit pon terus elok k..

mcm biasa,,aku gerak dari umah kul 6.30 pagi..giler awal x aku gerak???org jual nasik lemak pon xbukak gerai lagi k.dan macam biasa la,,aku g SEREMBAN,,nak g jemput PUTERA RAJA,,kang kne "culik",,xsempat aku nk NIKAH ngan die,,hahaha..mamat tu xkasi aku p sane sebenarnyer,,tp aku dah biasa an g jemput die kat sane,,so mcm xsyok lak klu x p sane,,


SERDANG-SEREMBAN-SERDANG,,kul 10 lebey kami dah smpai kat MINES,,trus g tgOk tiket wayang,,disebabkan mamat tuh dah tgOk cite KONGSI,,so,,kami tengok citer PRIEST..ni ha,,kelibut tul,,nak tgok citer tuh,,tp xreti nak sebut nama citer tuh,,hahaha,,NOT BAD la gak citer tuh,,bajet nk ajak sapais tgok NUR KASIH,,tapi kang ade la mamat tuh cam tdow dalam wayang,,hahahaa..

priest..maksudnya PADERI kot,,hahaha
sebelum p masuk wayang,,kami kne isi perut dulu,,hahaha,,mcm biasa,,hidangan yg sapais kaci..KOMPOM NASI PUNYER,,ilang diet aku,,adoooiii,,

dan untuk kesekian kalinyer,,kami ade wat XTVT baru,,hahaha,,kami g main game,,aimak,,smpai RM10 hgget mamat tuh tukar token,,1 token 50sen,,cuba la korg kira klu RM10,,byk x???hahahha..semngt mamat tuh main,,hahaha..n then barulah kami tgOk wayang,,

hadap,,bukan main byk token tuh ha,,JGN FOKUS KAT TGN K..FOKUS TOKEN ITU..
XTVT seterusnya,,kaROKE tym,,acara wajib tuh,,hahhaa..penat taw menyumbangkan sore..n lepas je karok,,kami terus balik,,sementara nak tuggu mama kutip aku,,kami lepak kedai mamak dulu,,sempatlah snap beberapa pic,,

penat sku kuruskan diri aku,,ahahhaa

hehehehe,,,tergedik jap,,
sebenarnye dah lama kot kami xg kuar date,,sejak2 aku tergolek tuh,,rindu giler kot nk p date,,sebelum2 ni asyik cancel date jer,,akhirnya kami BERJAYA GAK G DATE,,thanks SAYANG..GEMBIRA SANGAT2..

kamera aku ni hany sesuai kat tmpat ade cahaya jer..

pahal nak wat muka comel lak ammat ni???
k la..nak mandi ni,,dah bau rokok dah,,hahahaha,,ni si sapais punyer psl la.,k,,daaaaa..LUV u'olls..<mood berbunga2>


♥♥KASIHCHINTASAYANG:apabila hati mula berbicara..(^_^)♥♥

Friday, 20 May 2011

::: ati berbunga-bunga ♥♥ :::


♥♥saya gembira♥♥

♥♥saya bahagia♥♥

♥♥saya jatuh cinta♥♥

♥♥saya sayang die♥♥

♥♥saya cinta die♥♥


YANG PENTING DALAM ATI SAYA ADE TAMAN..♥♥

MY HEART WAS TAKEN BY 
ADRUL SAFAIS..♥♥
cik kikin dah en.sapais

♥♥KASIHCHINTASAYANG:apabila hati mula berbicara..(^_^)♥♥

Thursday, 19 May 2011

:: MR.SAPAIS tanya nak g DATING tak??.. ::


arrgggghhhhhh,,pnat giler,,,panas giler,,=(
eh,,jgn mengeluh la ckin,,tu baru panas dunia,,belum panas akhirat..<ustajah mood>

eh,,lupa lak,,SALAMUA'LAIK..=)
baru balik kelas sebenarnya..td ade 2 kelas,,22 kelas ELSP3..u know what is ELSP3??
ELSP3 means "English Langguage Support Programme 3"..hahahaa,,macam tu bunyinyer,,hahahah

sebenarnya ni ala2 cam program bahasa la,,die ade ELSP n ALSP,,ALSP for Arabic la,,hahahaa
td dapat miss yg sporting habis la,,her name is MISS RAFIDAH SAHAR..=)..die siap bawak nasik lemak tuk kami lagi ni ha,,mmg sporting abis la,,hahahaha..tp xdek la die bwk sorg satu,,die bwk ckit je la,,kne kongsi la,,kan SHARING IS CARING,,hahaha

nasi lemak,,aku,ida ngan aini,,berkongsi kasih sayang,,hahaha
jap2,,semalam pais tny aku,,NAK P DATE x???wei,,ape punyer soklan la yg sayang aku ni kaci,,MESTILAH NAK abg oi,,xpayah tny la,,tau x brapa lama dah kita x p DATE??adoiiii,,die ajak g DATE SABTU ni,,tau x,,yg aku mmg suka giler,,excited giler,,macam xjumpa bertahun2,,padahal baru je jumpa kot,,tp jumpa aritu bukan la date,,tu lebey kepada makan2,,hahahaa

TAPI????die kate klu advanced kuar arini,,kami g la date,,klu x???adehhh,,punah la harapan i,,ermmm,,klu xjadi lagi skali,,aku xtaw la bp kali ntah aku nk makan ati,,hahahahaa...mintak2 jadilah yek,,=)

k la..nak p layan OPPA YOO~NG..hahaha..daaaaa..~

♥♥KASIHCHINTASAYANG:apabila hati mula berbicara..(^_^)♥♥

Wednesday, 18 May 2011

::: BLOGGER LELAKI vs BLOGGER PEREMPUAN :::



salam satu malaysia,,ckin join segmen abg ben lagi,,hahaha,,sapo2 nk join leh  klik sini SEGMEN ABG BEN 
cepat2,,segmen ni tutp pukul 6 ptg ni,,=)

tajuk soalan abg ben kali ni,,hahahaha,,pasal kawen gituh..soalannyer...

SETUJUKAH ANDA BAHAWA WANG HANTARAN PERKAHWINAN DISEDIAKAN 100% OLEH PIHAK PENGANTIN LELAKI???

bagi ckin..seboleh2nyer pihak laki la yg sediakan,,yelah,,kami ni dah la nak BERBAKTI tuk pihak suami seumur hidup,,xdapat gaji lak tuh,,so,,xsalah an klu pihak lelaki berusaha keras ckit tuk carik wet antaran,,kiranye wet antaran tu sebagai gaji kami tuk seumur hidup kami la,,

tp..pihak pompuan lak,,jgn la over sgt smpai nk wet antaran 30,40k..berpada lah ckit,,pihak laki tuh dah la byk tanggungjawabnyer,,dengan nk bli umah lagi,,kete lagi,,belum lagi nk byr pTPTN lagi,,kang klu kita mintak hantaran byk2..dorg kne wat loan lagi,,adehh,,xKESIAN ke kita kat KAUM ADAM ni..hahahaa

tp la an,,misalnyer la klu pihak laki xbrapa nk mampu kumpul wet,,kita sebagai pihak pompuan ni leh la bantu ckit2,,topap la mana yg patut,,xpayah la nak berkira sangat,,kan tolong menolong tu an amalan mulia,,hahaha,,kita tolong meringan beban pihak lelaki tu ha,,cian kat mereka,,=)


♥♥KASIHCHINTASAYANG:apabila hati mula berbicara..(^_^)♥♥

Tuesday, 17 May 2011

::: dah mula stat balik dah layan korea!!! :::


salam,,selamat malam,,=)
arini ari wesak,,so,,aktiviti arini duk bilik jer,,layan variety show "WE GOT MARRIED"

adoi,,dah mula la aku nk kne penyakit "demam korea",klu dah balik USIM,,stok korea2 ni mmg besepah..xlarat nk tengok dah..kat umah korea,,kat hostel korea,,aku cam dah rasa aku duk SEOUL..huhuhh..

kat umah aku layan CITER ENDON,,kat hostel layan KOREA,,adeh,,tunggang langgang hidup aku..hahahaa
dah balik hostel ni,,aku terpaksa la lupakan citer2 kat tv tuh,,camne la citer SEJUTA CINTA MARSHANDA N SAHARA skng,,adehhhh..=(

eh,,jap,,nak citer,,ade gosip baru,,gituh,,dah mcm joyah dah aku ni,,pssstttt,,dengar citer "mereka" ngah berperang,,hahahhaa,,tetiba aku cam suka lak!!!sebab ape??hahahhaa..biar aku simpan sorg k,,dah delete2 bagai,,group mereka da berpecah 2 dah,,hahahaa,,PADAN MUKA,,tu la,,dulu hampa duk dajal org,,skang??lu rasakan sendiri..

sorg dah dipulaukan,,sorg lagi ngah jiwa kaco,,sesuai sangat la tuh!!!i loike!!!

mana aku taw???hahaha,,aku agak jer la an,,hahaha,,maklumlah,,aku ni an "stalker" yg berjaya,,aku rasa aku leh register jadi "penyiasat persendirian" la..aku xdek la nak mnyibuk hal dorg,,tp td an aku cam xdek wat apo2 td an.,,mklumlah cuti..aku pon g la "stalker" sane sni,,hahahaa,,akhirnya pas aku siasat,,aku berjaya MEMBUAT KESIMPULAN..hahaha..

betol la bak kata pais,,aku mmg pakar dalam bab2 mngeledah ni,,hahaha..

ape2 pon,,sukati la klu korg nak kata aku ni "penyibuk" ke "stalker" ke ape ke an,,hahaaa..aku punyer laptop,,aku punyer bodband..aku yg bayar..so korg peduli ape,,hahahaa..korg yg wat semak dalam hidup aku dulu,,so,,jgn salahkan aku klu aku duk sebuk jaga tepi kaen korg,,hahahhaa..eh,,ape aku merepek ni??teeeettttttt..hahaha..

dah la..aku nk sambung join ida tgk korea tuh,,hahaha,gud nyte,,=)

♥♥KASIHCHINTASAYANG:apabila hati mula berbicara..(^_^)♥♥

Monday, 16 May 2011

::: 1st KULIAH YANG AMAT MEMENATKAN..=( :::


salam u'olls,,ermm,,penat sebenarnyer ni,,tp aku gagahkan la juga nak update blog ni..xkan nak biar blog ni bersarang an,,hahhaaa

baru balik kelas,,setelah 4bulan lebey duk berehat2 kat umah,,arini aku memulakan kuliah,,
tp hampeh,,semngat aku bangun awal..iron baju dan siap2 bagai,,dah p klas ni,,last2 kelas xdok,,kuang asam,,taw x..aku ni setengah mati turun tangga,,terkedek2 aku trun tangga,,pastu bas pulak xdok,,kne jalan,,panas..adoyaiiii...penat giler wa ckp sama lu,,

muka keletihan..=(
tetiba nk emo lebey.,padahal mmg selalu pon klu ari 1st kuliah,,mmg slalu lecture xmasuk,,hahaha,,sajo jer carik nahas ang ni,,

sebelum g klas tadi,,aku singgah pejabat,,nak p daftar la,,last2 akak tuh ckp matrik aku xdpt detect,,adooiiii,,mcm2 hal la..tu yg aku mls nk p berurusan ngan pejabat,,macam2 halnyer...

pastu kesimpulannya,,malam ni pon ade kelas,,so,,dengan rasminya aku mengumumkan bahawa mlm ni aku xmo g klas okey,,kang wat penat aku jer,,,


eh,,lupa nak gtaw,,AKU DAN DIE dah okey dah,,aku dah xtouching dah,,penat gak la semalam berendam air mata..dah la aku tgh masak,,mmg hilang tumpuan aku nk masak,,nasi ayam aku jadi apo ntah,,adeh,,ape2 pon,,kami dah okey dah,,sedangkan lidah lagi tergigit,,inikan pula laki bini,,hahahha,,LAKI BINI KER??huhuhuh

klu dah manja,,manja sangat..klu datang angin monsun,,xdapat nk nolong,,hahha
so,,skng ni,,biler badan dah penat,,mata mula la rasa nak lelap,,agak2nyer pukul bp aku nk bangun yek??huhuhuhu,,ok la korg,,,GUD NYTE..hahaha,,nyte la sgt,,adioossss...

penat..tdow la jawabnyer....=) zzzzzzzzzz....


♥♥KASIHCHINTASAYANG:apabila hati mula berbicara..(^_^)♥♥

Sunday, 15 May 2011

::: tolonglah paham!!! :::


mood x okey arini...(=_=)
-
-
-
awak tau tak saya tengah marah skng!!!!
-
-
-
boleh x awak kol saya ke,pujuk saya ke,buat la apo2 pon yg leh wat saya gembira..
-
-
-
sapo yg salah pon saya xpaham skang!!!
-
-
-
memang keje saya nangis je 2 arini..nak tggu saya buta baru awak puas kot!!!

♥♥KASIHCHINTASAYANG:apabila hati mula berbicara..(^_^)♥♥

Saturday, 14 May 2011

::: my new shoes..I LOVE IT!!!! :::


salam..selamat malam blogger,,korg dah mkn???ckin baru pas makan KFC,,bukan KENTUKY FRIED CHICKEN<betol ke ejaan ni>yek,,tp KELANTAN FRIED CHICKEN,,hahahaa..

sebelum tu,,pose depan umah,,xtvt wajib tuh!!!!
nak tulis post baru lagi,,hahahaa..pg tadi aku xtaw la nape aku moody giler,,aku rasa nak tumbok2 jer manusia yg ade kat sekeliling,,ni mesti terbawa2 kes mlm td smpai ke pg,,choyyyy,,

"jgn terlalu ikot perasaan ckin,,kang sendiri yg sakit ati,,sendiri yg makan ati,,"

dah2,,abaikan pasal hal itu,,bio aku jer yg tanggung k,,stop it k,,!!!

ha,,ptg td g THE MINES,,yelah,,dah nak stat blaja ni,,mcm2 nk kne beli,,smlm dah bli semua barang..td g mines cz bli kasut jer,,hahahaa,,dah lama kot xbli kasut,,adehhhh..aritu adelah tmpah kasut kat mama,,tp mama pilih saiz lak,,last2 kasut tuh sedekh kat myra..

cik kikin bershopping sakan,,hhahahaa
nk tgOk kasut baru i,,,hahahahhahaa...xdeklah bli yg mahal2 pon,,nak bwk kuliah je pon,,xpayah la nk mahal2 sgt an,,hahahaa..aku dah seriau nk pkai kasut merepek2 dah,,skng ni konsepnyer pkai kasut ala2 kung fu jer,,dijamin insyaallah SELAMAT DUNIA AKHIRAT,,hahhaa..eh,,aku ade gak capai selendang 2 helai,,bajet shot sem ni nk pkai selendang jer,,senang,mudah dan cepat,,,hahahaa..

eh,,mn pic kasut aku ni,,jap2..
-
-
-
-
-
-
tadaaaaa......(^_^)

my new shoes,,i loike...=)
this is my new shoes,,ala2 corak vintage gituh,,i like...aritu dah aim dah kasut ni tym kuar ngan anak ayam,,arini,,aku dpt gak bli kasut tuh,,hahaha,,thanks mama coz blikan kasut,,,jenama apo??ala,,biasa2 jer...

balalaca...=)
ok2,,sudah2,,xpayah nk membebel panjang,,eh,,tp klu aku membebel pon sukahati aku lah,,ni blog aku,,klu xsuka jgn BACA k,,hahahhaa,,k,,nyte u'olls,,,salam,,,


♥♥KASIHCHINTASAYANG:apabila hati mula berbicara..(^_^)♥♥

:: lelaki ASID di KL ::


salam satu MALAYSIA.."KEJELITAAN ADALAH HAK MILIK SETIAP INSAN"...hahahhaha..aku yakin,,kaum hawa mesti setuju ngan kata2 itu,,,dan aset yg paling penting bagi KAUM HAWA adalah MUKA,,korg setuju x???hahahaa..

tapi baru-baru ini,,kaum hawa di gemparkan dengan suatu berita di mana kat KL,,ade sorg mamat ni suka menyimbah asid secara rawak,,dan mangsanya adalah KAUM HAWA,,wei,,aku rasa mamat ni ade mental kot,,takootnyer~

sesenang jer mamat ni nak baling2 asid..mmg takot la an,,xmolah aku jalan2 kat KL.,tp ape yg aku dengar kat berita smlm ke or 2 ari lepas,,asid yg die baling tuh xmembahayakan,,tp bila terkena,,badan leh jadi gatal la an..xkisah la leh jadi gatal ke,,ape ke an,,kang buatnyer die baling asid betol2,,x ke naya,,

ape2 pon KAUM HAWA dinasihatkan supaya berhati2 k,,xpayahlah nk kuar2 g KL sangat..setakat ni dah 22 kes dilaporkan,,adoiiii,,byknyerrrr...dilaporkan jugak,,selalunya mamat ni beroperasi tym petang,,yelah,,tym tu an org ngah balik keje,,so,,senang la die nk carik mangsa,,seNGAL betoL..

ha,sebagai maklumat tambahan,,suspek menaiki moto HONDA EX5,memakai topi keledar warna itam dan bervisor dan berumur dalam lingkungan 30-an..

rasa2nyer die target pompuan yg cun2 ke ha??klu die target pompuan yg cun2,,so KAUM HAWA,,SILALAH SELEKEHKAH DIRI ANDA,,hahahaha...ok2,,ni wajah MAMAT KEPARAT yg sedang diburu oleh polis itu,,,BODOH SUNGGUH MAMAT NI!!!!!


sesiapa yg ade terserempak atau mengenali mamat sengal ni,,leh la kol RAKAN COP 03-21159999..
so,,berhati-hatilah wahai kaum HAWA..=)


♥♥KASIHCHINTASAYANG:apabila hati mula berbicara..(^_^)♥♥

Thursday, 12 May 2011

:: gambar desktop lappy ::




hai,,ni 1st tym nk join contest by miss gugu,,huhuhu,,senang jer contest ni,,just tulis entri pasal desktop kite,,mudah kan???kalau nak join leh
 KLIK SINI

ckin guna background ni cz pic ni sebenarnya ade sorg ABG tuh yg edit,,nk tau abg mn??korg KLIK SINI tym die nk edit pic ckin,,ckin pesan kat die supaya pilih pic yg kurus2 jer,,hahahaha,,last2 pic ni yg die pilih,,oklah tuh,,xdeklah chubby sangat,,so,smpai la ni ckin guna pic ni,,lagipon pic ni nmpak cam candid,,so sweet sgt pic ni,,thanks kepada org yg amik gambar n yg mengedit skali,,

jap2,,lupa plak nk tunjuk,,ni la background desktop ckin,,,
-
-
-
-
tadaaaaaaa......(^_^)V



ok,,ni,,ckin nak ajak member join bnda ni...


♥♥KASIHCHINTASAYANG:apabila hati mula berbicara..(^_^)♥♥

KHAS untuk "kawanku" yg HAMPEH! eh,,kawan ker???


salam blogger2 yg tersayang..leh x entri kali ni i nak memaki ckit??eh,,bukan memaki,,TAPI MEMERLI,,tu bahasa yg sopan ckit la..hahahaa..

camni la..klu dah musuh tuh,,mmg musuh gak,,kita sebenarnyer xleh bg muka kat musuh ni,,lagi2 kat org yg berlagak konon2nya bersimpati ngan kita,,walhalnyer,,hattuiiiii,,mcm baboon,,

xkisah la samada tu musuh sebenar mahupon bestfren musuh kita,,mereka tetap musuh jugak,,lagi2 musuh dalam selimut ni,,kita harus sentiasa berwaspada k..

yg penting,,korg jgn tertipu la ngan ayat manis mereka,,choyyyy,,aku pon cam hampir nk terpedaya la ngan kata2 manis orang itu,,bajet mcm situasi aku ngan die sama la,,apo la,,tp hampeh,,ko sama jer ngan mereka,,sengal ubi punya olang,,ko g terjun la ngan labu sayung ko tuh,,

eh,,tp aku xckp la yg aku termakan sngt ngan kata2 ko yg agak manis tu,,aku ingt ko tu baik ckit la dari kawan tu,,tp ternyata ko mmg benar2 hampeh cam kawan ko tuh..samo2 prangai cam tuutttttt..

peduli ape aku klu pasni ko nk kata aku ni kuang ajo ke,xsopan ker,,ape ker,,aku budak sekolah agama ke,,so???klu kami ni budak sekolah agama,,xleh nak marah2 la..xkan la 24H kami nk jadi MALAIKAT an,,

please la..klu boleh ko lenyap trus dari idup aku pon bagus k,,jgn nk tunjuk2 diri lagi,,

dah2..xguna pon aku nk mengeluarkan kata2 yg xindah dlm blog aku ni,,mencemarkan blog aku jer,,dah,,hope pasni aku dah xjumpa ko k,,mmg choyy la klu aku jumpa ko,,cehhhh,,ok daaaaaa...salam,,


***---> mr.kering a.k.a ARUL SAFAIS,,kamoo jgn terkejut k pas bc post ni,,ni hal i ngan "KAWAN BAIK" i,,i dah terlebey emo pulak,,,hahaha,,=)

***--->POMPUAN itu..klu ko terasa baguslah coz aku mmg nk soh ko terasa pon,,hahahha..klu ko nak ajak kaum kerabat ko trasa skali pon boleh,,sangt di alu2kan..SORRY n TQVM

♥♥KASIHCHINTASAYANG:apabila hati mula berbicara..(^_^)♥♥

Wednesday, 11 May 2011

::TAK SANGGUP I NAK KONGSI::


hai,,nak update bog lagi boleh x???eh,,salam satu MALAYSIA,,

just nk kongsi perbualan aku ngan mr.sapais tentang POLIGAMI,,BERKONGSI BOYFREN dan seangkatan dengannya,,hahaha..td tym aku otw nk p USIM,,ade la msj ngan mr.sapais,,ahahaha,,mula2 kami msj biasa2 jer,,ntah mcm mn ntah leh timbul isu berPOLIGAMI ni,,ahhaha..mcm klakar pon ade gak,,hahahaa

xperlu la aku nk copy dari awal msj kami k,,jusr pertengahan jer,,xdek kje la pulak aku nk salin semua msj aku ngan die,,hahaha


pencuri hatiku: hahaha,,xpo,byk lg gadis2 nak kiz i,,haha

pemilik hati: owh,,yeah?kim salam la kat mereka,cakap kat mereka,i mmg suka berkongsi boypren ni,,

pencuri hatiku: hahahha..ayat orang sentapkah??hahaha

pemilik hati:eh,,xla,,ni ayat ikhlas dr sorg pompuan yang suka berkongsi boypren.saya ni an pembela nasib2 pompuan yang xbrapa laku an,,hahaha

pencuri hatiku: hahaha,,btoi,btoi,btoi,,i loike,,hahaha

pemilik hati: cehh,,korg mmg suka an,,ayg rasa an,klu pompuan pon leh kwen byk,mmg dah lama i penuhkan kuota itu,,hahaha

pencuri hatiku: aimak,,ni i yg boleh tersentap ni??mengapa kamoo brani berkata begitu??nak matikah??

pemilik hati: ai,,nak mati katanye??eh,abg sentapkah??suka2..ayg just tulis apa yg terlintas kayt pale jer,,kita ni hidup dalam negara berdemokrasi.so setiap org berhak melontarkan pendapat masing2..haha

pencuri hatiku: choyyy..xboleh blah pendapat itu..klu abg yela pendapat yg bernas,,hahha

pemilik hati:ceh,,abg tuh bukan bg pendapat dah,,tu mmg niat abg nk wat cantuh,,ceh,,kami ni ckp jer,,tp kami xbuat taw,,kalau lelaki yelah,,hahaha

pencuri hatiku: aimak,,bile masa abg buat???<marah>

pemilik hati: eh,ayg de ckp abg buat ker??

pencuri hatiku: cakap cam menuduh jer..<marah>

apabila kedua2nyer dah mula jadi sengal..camni lah keadaannyer,,hahahaha..

ape2 pon,,aku bukan nak menentang poligami,,tp aku mmg xmmpu nk menghadapi poligami2 ni,,sedangkan BERKONGSI BOYFREN pon aku xmampu,,apatah lagi nk berpoligami,,adooiii,,sorylah yek wahai gadis2 di luar sana,,saya memang TAK BOLEH BERKONGSI BOYFREN apalagi SUAMI ni,, 

please la,,(=_=")



♥♥KASIHCHINTASAYANG:apabila hati mula berbicara..(^_^)♥♥

::: bukan nak mngutuk,,nak gtaw jer,,=) :::


assalamualaikum warahmatullahi wabarokatuhhh...amik ko,,panjang salam aku arini,,huhuhu..ni just nak kongsi la ketidakpuasan hati aku ngan sistem pentadbiran tempat aku belajar..adehhhh,,bukan niat nk mngutuk,,tp kita ni duk dalam negara berdemokrasi,,so sesiapa saje berhak bersuara an???

negara berdemokrasi..=)
macam ni citernyer..aku cam xpuas hati la ngan sistem penginapan pelajar..camni,,skng kami sebagai pelajar tahun satu,kene duduk kat KOLEJ KEDIAMAN 1(KK1)..kiranya kolej tu dalam kampus la,,so,aku xkisah la an klu nak duk dalam tuh,,16/5 ni kami dah stat shotsem,,n yg buat aku geram,,dengar2 citer,,kami kne pindah bilik,,padahal shotsem 2 bulan kot,,

KOLEJ KEDIAMAN 1
ok fine,,klu dorg nk soh pindah ke SUTERA INDAH an,,aku cam leh trima la klu dorg nk soh pindah kat sne coz mmg sem depan nnt kami kne pindah kat ctuh,,ni TIDAK OKEY!!!kami still duduk kat KK1,,tp kne tukar bilik jer,,adeh,,padahal 2 bulan jer kot,,xpayah la nak tukar bilik bagai,,mesti dorg ingt keje kami nk angkat barang je ker??n dorg ingt kami bawak sehelai dua baju ker??dorg tau x yg kami ni bwk baju mcm nk duk kat sane selama2nyer???adehhhh,,tolonglah jgn nak mnyusahkan student,,tolonglah mnyenangkan kami,,

kain baju yg bertimbun...
macam nk duk selamanya...
dah la setiap tahun nak kne tukar bilik,,tu pon dah cukup mnyusahkan kami okey,,xpaham betul aku,,ikotkan ati,,aku nk jer duk umah sewa,,abis citer,,xpayah susah2 nk pindah barang an,,ei,,nasib baiklah aku ni dah niat nak BENTI DARI USIM,,klu x,,adeh,,leh sakit jiwa aku tauk,,

eh,,citer pasal BENTI BELAJAR,,aku mmg ade niat nk benti belajar,,ni aku ngah gigih nak carik kje,,dapat jer kje,mmg aku benti trus,,KOMPOM!!!!aku mmg minat nak sambung blaja,,tp aku pk baik aku wat PJJ sambil kerja kot,,umur aku bukan muda lagi,,dah la kemungkinan besar aku study kat sne 5 tahun,mana aku nk kje lagi,,nak kumpul wet lag,,nak KAWEN lagi,,ehem,,hahahaha

kerja,,cepatlah datang!!!
harap2 keputusan yg aku wat ni adalah keputusan yg terbaik dalam hidup aku,,insyaallah,,=)eh,,mintak maaf kat USIM coz aku terkutuk,,eh,bukan terkutuk,,aku melahirkan RASA TIDAK PUAS HATI jer..ahaks,,k,,causinci!!!!!adiosss...=)

hahahaha,,xdeklah smpai nk bako!!!


♥♥KASIHCHINTASAYANG:apabila hati mula berbicara..(^_^)♥♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...